Türkiye'de öğrenim gören uluslararası öğrencilerin gözünden, Türkçe öğrenme çabalarını ekranlara taşıyan "Gönüllü Elçiler" belgesel ekibi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine (KSÜ) konuk oldu.
TRT Haber kanalı tarafından yapılan, yapımcılığını ve yönetmenliğini Tolga Özlü'nün üstlendiği "Gönüllü Elçiler" belgeselinin çekimleri Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ)yapıldı.
Belgeselde ülkemizde yaşayan uluslararası öğrencilerin gözünden Türkiye kültürünün ve adaptasyon süreçlerinin anlatılacağı çekimlerde, farklı ülkelerden KSÜ'ye eğitim görmek için gelen yabancı öğrencilerin yaşamları ele alındı.

Belgesel ekibi, program kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ile KSÜ'nün yabancı öğrencilere tanıdığı imkânlara ilişkin röportaj gerçekleştirdi. KSÜ'ye kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerin üniversiteye adapte olması için büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden Rektör Deveci, "Öğrencilerimiz ailelerinin bize emaneti, öğrencilerimizin bütün sorunları ile hassasiyetle ilgileniyoruz. Kayıt esnasından başlayarak öğrencilik süreçleri boyunca yaşadıkları tüm problemlerinde maddi desteklerimizin yanında manevi olarak da öğrencilerimize destek sağlıyoruz. Özellikle yabancı uyruklu öğrencilerimize kendilerini yalnız hissettirmemek için anne baba şefkatiyle yaklaşıyoruz." dedi.

Öğrencilerin barınma konusunda sorun yaşamamaları için çeşitli yurtlar ile irtibata geçerek her türlü desteği sağladıklarını belirten Rektör Deveci, yabancı öğrencilerin üniversite ve şehirle bütünleşmesi adına, her yıl bahar etkinlikleri kapsamında kendi ülkelerinin yemeklerini ve yöresel kıyafetler eşliğinde halk oyunlarını sergilemelerini isteyerek, diğer öğrencilerimizle iletişimlerinin artması, kaynaşmaları, aidiyet duygusu oluşması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Rektör Deveci, aynı zamanda her yıl Ramazan ayında öğrencilerimizin aileleri ile katılmaları sağlanan iftar yemekleri ile adaptasyon noktasında önemli sonuçlar elde ettiklerinin altını çizdi. 

Üniversitenin öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla tüm öğrencilere yönelik destekleyici birçok faaliyetler yürüttüğüne dikkat çeken Rektör Deveci, Kızılay işbirliğiyle hayata geçirilen Giysi Bankası ve üniversitenin sunduğu ücretsiz yemek bursunun, ihtiyaç sahibi öğrencilere önemli katkı sunduğunu söyledi.

Kahramanmaraş şehrinin ve Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesinin yaşanabilirlik açısından önemli imkânlar sunduğuna değinen Rektör Deveci, KSÜ'nün güçlü akademik kadrosu, büyük ölçüde tamamlanmış fiziki ve sosyal altyapısı, sürekli genişleyen güçlü yurtdışı bağlantıları, iyi derecede dil eğitimi ve staj imkânları ile dünyanın her yerinden öğrenci çekmeye devam ettiğini vurguladı.

Belgesel programı kapsamında Üniversitemizde eğitim gören Cibuti'den Asma Mousa Farah, Abdurrezzak Hassan, Khadar Hassan Ali, Somali'den Hanna Ahmed Abdullah, Bosna Hersek'ten Ajla Kapetanovic ve Jasmina Prasic'in eğitim ve yaşam öyküleri ekranlara yansıtılacak.
 

Editör: Haber Merkezi