Afşin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde (TRSM) beceri eğitimi gören özel hastaların hazırladığı "el sanatları ürünler" sergiye açıldı.

Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda açılan sergide, Afşin Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlı Merkezinde (TRSM) tedavi gören hastalar resim, ebru, ahşap boyama ve el sanatları gibi uğraş terapisiyle ortaya çıkan ürünleri beğeniye sundular.

Ruhsal hastalıkları bulunan bireylerin hazırlamış olduğu el sanatları ürünlerini vatandaşlara tanıtmak istediklerini söyleyen Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, ruhsal hastalığa sahip olan bireylerin kendi kabuklarına kapanmamaları ve sosyal hayata katılması sağlanması anlamında Toplum Ruh Sağlı Merkezinde önemli hizmetler verildiğini söyledi.

Toplum Ruh Sağlı Merkezinin 2015 yılında Afşin Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet vermeye başladığını dile getiren Başhekim Çelik, "Ruhsal hastalıklar, hem satanın kendisine hem de bakım veren yakını için yaşam kalitesini önemi ölçüde azaltan, uzun süreli tedavi ve özel ilgi gerektiren hastalıklardır. Burada hastalık ve tedavi ile ilgili bilgiler, hastalık belirtileriyle baş etme yöntemleri, kriz yönetimi gibi konularda hasta ve yakınlarına eğitim veriliyor. Ayrıca özel hastalarımıza sosyal hayata adapte etmek için sosyal beceri eğitimi veriliyor. Hastalık etkisiyle sosyal hayatın içinde yer alamayan hastaların insan ilişkilerini yeniden düzenleyecek becerilerin kazandırılmasını sağlıyoruz. Kermesten elde edilen gelirlerimiz yine beceri eğitimi gören hastalar için harcanacak" diye konuştu.

Özel hastaların yapmış olduğu yeni el sanatları ürünlerini sergilemeye devam edeceklerini ifade eden Çelik, " Hastalımızla birebir ilgilen hekimlerimize, psikolog, personellerimize ve usta öğreticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah buna benzer sergilerimizin devamı gelecek. Bu çalışmalar Toplum Ruh Sağlı Merkezinde tedavi gören hastalarımızın sosyalleşmesini sağlıyor. Sergi ve kermesimize katılan herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Toplum Ruh Sağlı Merkezinin psikiyatri hastalıklarına yönelik hizmet verdiğine değinen Afşin Devlet Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Mahmut Akyüz ise, şunları söyledi:

" Kronik ruhsal rahatsızlığı bulunduğu belirlenen hastalara, her birine özel olarak hazırlanan bakım planı kapsamında tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunuluyor. Kronik bir hastalık olması, toplumdan yalıtılmış olması ve damgalanma gibi problemler bu hastalarımızın karşılaştıkları en büyük sorunlardan bir tanesidir. Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi olan hastalarımızın yapmış olduğu el sanatları ürünleri topluma katılması ve izolasyonlarının kaldırılması anlamında büyük önem arz ediyor"

Konuşmaların ardından resim, ebru ve ahşap boyama ürünlerinin yer aldığı el sanatları sergisi gezildi.

Serginin açılışına, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, hastane yönetimi, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi