Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, seçim çalışmalarını Afşin’de sürdürdü.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ve AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi ile birlikte ilçe seçim bürosunda vatandaşlarla bir araya gelen Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk turda seçileceğini söyledi.

Kahramanmaraş’ta istikrarın devam edeceğini söyleyen Pakdil, "Öncelikle 24 Haziran’da yapacağımız seçimlerin, ilimizde ve ülkemizde hayırlara vesile olmasını diliyorum. 24 Haziran seçimlerinin farklı bir boyutu var. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi var, Türkiye’de 24 Haziran’dan sonra yeni bir sistem ortaya çıkacak. Hükümet Cumhurbaşkanı tarafından kurulacak, Türkiye Büyük Millet Meclisi ise, yasama görevleriyle meşgul olacak. Vatandaşlarımız 2 oy kullanacaklar. Hem cumhurbaşkanlığında hem milletvekilliği seçimlerinde kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda neticeleneceğinin kanaatindeyim. Cumhurbaşkanımıza büyük bir güven var. İnşallah 24 Haziran’da Türkiye cumhurbaşkanını seçmiş olacak. Bu süre içerisinde bakanlıklar sayısı azaltılarak yeni bir yönetim sistemi devreye girecek. Milletimize daha hızlı bir hizmet sunacağız. Geçmişte yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Kahramanmaraş’ta bir değişiklik olacağını tahmin etmiyorum. Kahramanmaraş istikrarını devam ettirecektir. Şuanda ki seçmen nabzı il bazında konuşacak olacaksak Kahramanmaraş’ta bir sürpriz yaşanmayacak. Şuana kadar sıkıntı çıkmadı inşallah huzur ve güven duygusu içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.” Diye konuştu

21 Haziran Perşembe günün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş’a gelerek miting düzenleyeceğini söyleyen Pakdil, “İnşallah Ramazan bayramını hep birlikte idrak edeceğiz. 21’ine de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Kahramanmaraş’a teşrif edecekler. Tüm hemşehrilerimizi de davet ediyoruz. Belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla, milletvekili arkadaşlarımızla, milletvekili arkadaşlarımızla birlikte hep beraber gayret ederek gençlik kollarımız, kadın kollarımız yeni bir başarıya imza atacağımızı düşünüyorum. Şimdiden 24 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Pakdil, açıklamasının ardından Şehit Er Ömer Erüstün Meydanındaki vatandaşlarla sohbet ederek, 24 Haziran seçimleri için destek istedi.

Pakdil, son olarak mahallelerdeki vatandaşlarla bir araya gelerek, taziye ziyaretlerinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi