Suriye'de ağır saldırılarla büyük bir insanlık dramına maruz kalan Türkmenlerin durumu ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Türkmenlerle görüşmek üzere hareket eden heyette MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor’da yer aldı.
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Bayırbucak bölgesinde Rusya ve Suriye rejimi tarafından saldırılara maruz kalan Türkmenlere destek olunması gerektiğini söyledi.

Hatay sınırına giderek Türkmenlerle görüşen heyette bulunan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, “ Türkmen Dağında ağır saldırıya uğrayan soydaşlarımızın durumunu incelemek üzere Genel Başkan'ımızın talimatı ile oluşturulan heyetle Yayladağı’ndayız. Bayırbucak Türkmen'leri yalnız değildir” açıklamasında bulundu.

Suriye’nin Bayırbucak Türkmenlerini bombaladığını kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkmenlerin, ağır bir bombardımana büyük imkansızlıklar içerisinde insanı şaşırtan bir mücadele verdiklerini söyledi.

Kampta hem mülki yetkililer hem de Türkmen ileri gelenleriyle görüşüldüğünü belirten Ümit Özdağ, “Bayırbucak’taki çatışmaların kampa etkilerini birlikte değerlendirdik. Bu görüşmeler sonucu önemli bilgilere ulaştığımızı düşünüyorum. Bilgilerimizi genel başkanımızla paylaşacağız ve bu bilgilerden üretilecek siyaset konusunda da derhal çalışmalara başlayacağız. Bazı temel eksikliklerin olduğunu görüyoruz. Bu eksiklikleri şimdilik basınla paylaşmayı düşünmüyoruz. Çünkü faydalı olabilmesi için önce bir siyasete dönüşmesi lazım.” dedi.

Türkmen bölgesindeki son durumla ilgili soruya ise Özdağ, “Sürekli değişen şartların olduğunu görüyoruz. Çatışmalar devam ediyor ve bu çatışmalarda Türkmenler çok üstün bir güce karşı büyük imkansızlıklar içerisinde doğrusu insanı şaşırtan çok önemli bir mücadele veriyorlar. Ben bu mücadelenin gerçek boyutlarını henüz Türk kamuoyu ve dünya kamuoyu tarafından yeterince anlaşılabildiğini düşünmüyorum. İnşallah bu araştırma gezisinin önemli bir katkısı da sınırın öbür tarafında Bayırbucak’ta nasıl bir mücadele verildiğinin Türk kamuoyu tarafından daha iyi anlaşılmasına neden olacak olmasıdır.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın başkanlığındaki heyette MHP MYK Üyesi Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu ile Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz yer aldı.
Editör: Haber Merkezi