MHP Milletvekili Tor'dan Afşin İlçe Teşkilatına Ziyaret

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, MHP Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör operasyonları sırasında ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Uzman Çavuş Adem Aktaş’ın cenazesine katılmak üzere  Elbistan’a gelen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, daha sonra MHP Afşin İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle buluştu.

İlçe teşkilatı ziyaretinde son zamanlarda artan terör olaylarına değinen MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, “ 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinin ardından Türkiye,  organize olmuş bir PKK terör örgütüyle karşı karşıya kaldı” dedi.

MHP Milletvekili Tor, “ Seçimlerin ardından yüzlerce askerimiz, polisimiz ve korucularımız şehit edildi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ağır yaralanarak şehit olan ve Elbistanlı hemşerimiz Uzman Çavuş Adem Aktaş’ın cenaze törenine katılmak üzere gelmiştim. Aynı gün 3 şehidimiz oldu. Bu sabahta 3 şehit haberi aldık. Her gün gelen şehit haberleri bizleri derinden üzüyor” açıklamasında bulundu.

- “Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir” 

Türkiye’nin bu hale gelmesine sebep olan şeyin teröre göz yumulmasıdır diyen Tor,  “ Uzun süre Türkiye terörü görmezden geldi. Bu süreçte dağdaki teröristler şehirlere indiler. Silahlarını şehirlere taşıdılar. 2 aydır Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Terörle müzakere edilmez, mücadele edilir” diye konuştu.

-  “Terör her alanı etkiledi”

Terör sorunu ortadan kalkmadan, Türkiye’nin bir adım ileriye gidemeyeceğini belirten Tor, “ AK Parti’nin sadece PKK değil Suriye politikası da iflas etmiş durumdadır. Haberlerde, Ege ve Akdeniz  bin 300 otelin satılığa çıkarıldığı haberi yer aldı. Ülkemizde şuanda turizm can çekişiyor. Terör olaylarına geniş bir açıdan baktığımız zaman turizmi ve ekonomiyi derinden etkilediğini görebiliriz. Türkiye her alanda, bütün gücünü terörün kökünü kazımak için harcamalıdır” açıklamasında bulundu.

Cizre’de yaşanan terör olaylarına da değinen Tor, “ Geçtiğimiz hafta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde HDP Milletvekilleri Cizre’nin Cudi Mahallesindeki bir evde 28-30 kişinin mahsur kaldığını, yaralanan ve ölenlerin olduğunu belirttiler. Fakat gerçek öyle değil. İddiaya göre bu evde ileri gelen terör örgütü mensupların bulunduğu şeklindedir. HDP Milletvekilleri olayları çok daha farklı bir şekilde gündeme getiriyor ve kamuoyunu yanıltıyor. Maalesef kaç günden buyana o eve müdahale edilemiyor. Devlet bu tür olaylara prim vermemelidir” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra konuşma yapan MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, son zamanlarda artan terör olaylarını kınadıklarını belirtti.

“ Her gün bir annenin yüreğine bir kor düşüyor” diyen İlçe Başkanı Koç, “ Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonları sırasında teröristler tarafından atılan roketatar mermisinin isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Elbistanlı hemşerimiz Uzman Çavuş Adem Aktaş’ın cenazesine katıldık. Tüm şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Her gün ülkenin çeşitli yerlerine şehit ateşi düşüyor. Bizim tek arzumuz ülkemizdeki terör olaylarının bitmesidir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi