MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Kahramanmaraş’ta uygun yerlerin ağaçlandırılması için yapılan çalışma olup olmadığını sordu.

Seçim çevresi olan Kahramanmaraş ile alakalı TBMM’de söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na sözlü soru önergesi verdi. Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak’ta geniş ve boş dikim alanları mevcut olduğunu belirten Tor, “ Kuzey ilçelerimize orman ağacı dikimi için özel bir önem vermeyi düşünür müsünüz?” diye sordu.


Tor, sözlü soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;


“Sayın Bakan, seçim çevrem Kahramanmaraş, ülkemizde ön sıralarda orman ve su potansiyeline sahiptir. Öyle ki özellikle merkez, Andırın ve Göksun ilçelerinde balta girmemiş ormanların mevcut olduğunu söylemek abartılı olmayacaktır. Buralarda tablo gibi ormanlarla kaplı yüce dağlar mevcuttur. Kahramanmaraş orman yetişmesi için uygun bir iklime de sahiptir. Hâl böyle olduğu hâlde, son yıllarda bir miktar orman bitkileri dikimi yapılmış ise de yeterli değildir. Özellikle kuzey ilçelerinde geniş boş dikim alanları mevcuttur. Kahramanmaraş'a orman emvali ağaç dikimi için özel bir önem vermeyi düşünür müsünüz? Bir gayretiniz olabilir mi, bir planınız var mıdır?”
     

Editör: Haber Merkezi