MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Kahramanmaraş'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

97 yıl önce istiklal meşalesini yakan Maraş halkının, bugün de istikbal mücadelesinde en ön safta yer aldığını kaydeden MHP Kahramanmaraş Milletvekili Tor, mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Mondros Ateşkes Antlaşması sonucu işgal edilen Anadolu toprakları İtilaf Devletleri tarafından kendi aralarında gizli antlaşmalar ile paylaşılmıştır. Önce İngiltere tarafından işgal edilen Kahramanmaraş daha sonrada Fransızlar tarafından işgali devam etmiştir. Kale’den Türk Bayrağının indirilmesi sonucu 21 Ocak1920'de başlayan direniş, 12 Şubat 1920 tarihinde işgalin ortadan kalkması ile sonuçlanmıştır. Şanlı ecdadımız yurdun dört bir tarafına ilham olacak esaret kabul etmez direnişi, silah gücü ile yapılan kuşatmayı iman gücü bertaraf etmiştir. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Hemşehrilerimin kurtuluş gününü kutluyor, saygılar sunuyorum."

Editör: Haber Merkezi