İl merkezi  ve ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin'de de bu hizmeti faaliyete geçiriyor.
Büyükşehir Belediyesi Afşin'den, Arıtaş, Alimpınarı (TOKİ), Ördek,  Çobanbeyli, Bakraç, Çoğulhan, Altunelma, Alemdar, Büyüktatlı ve Tanır Mahallerine toplu taşıma hizmeti verecek.

30 Mart 2014 sonrasında hizmet sınırlarına giren ilçelerde altyapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bu bölgelerden gelen toplu ulaşım taleplerine karşılık veriyor. 

Büyükşehir belediyesi, vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden uygun fiyata yararlanması için "Kahraman Kart" kullanmalarının kendilerinin menfaatine olacağını duyurdu.

- Büyükşehir, Afşin'in 10 mahallesine ulaşım sağlayacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, geçtiğimiz hafta Afşin'de toplu taşıma hizmeti konusunda toplantı yaptı.
 
Afşin'de minibüs, halk otobüsleri ve dolmuşların kullanacağı güzergahlar toplantıda belirlendi. Afşin'den, Arıtaş, Alimpınarı  (TOKİ), Ördek,  Çobanbeyli, Bakraç, Çoğulhan, Altunelma, Alemdar, Büyüktatlı ve Tanır Mahalleri olmak üzere toplam 10 noktaya toplu taşıma hizmeti verilecek.  

Toplantıda ayrıca kavşak, sinyalizasyon ve yeni kavşak noktalarının yerleri görüşüldü. Şu anda mevcut sisteme entegre edilmiş üç çeşit kart bulunduğuna dikkat çeken Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Abonman Kart, İndirimli Kart ve Serbest Kart olarak piyasaya sunulan kartlardan vatandaşların kendileri için uygun olan kartı kullanmaları gerektiği belirtildi.

Kahramanmaraş'ta, 31 Temmuz'dan itibaren "Kahraman Kart "uygulamasını faaliyete geçiren Büyükşehir Belediyesi, halk otobüsleri ve dolmuşlarda para ile ulaşımı sonlandırıyor.

Yetkililer , vatandaşların ulaşımda Kahraman Kart kullanmaları durumunda daha düşük fiyatla yolculuk imkanına kavuşacaklarını belirtti.

- Parkomat uygulaması, içme suyu çalışmalarını bekliyor

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Afşin'in en işlek caddeleri olan Elçibey ve Atatürk Caddesi'nde parkomat uygulamasının içme suyu ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından başlanacağı duyuruldu.

Kahramanmaraş  ve İlçelerinde geçerli olan Kahraman Kart uygulamasında kullanılan kartlar ve özellikleri ise şöyle:

Yüksek öğrenim gören, açık öğretim ve yabancı uyruklu öğrenciler de dahil olmak üzere tüm öğrenciler 160 biniş için aylık 48 TL ödeyecek. Aylık 160 binişlik tam abonman kartı ise 72 TL olacak.  5 biniş için kullan at bilet ise 10 TL olacak. 

Afşin,Çoğulhan, Alemdar, Tanır,Arıtaş,  Alimpınarı ( TOKİ ), Ördek için Abonman kart kullanıldığında ilgili abonman karttan düşülecek biniş sayısı 2 , sivil 3 TL, indirimli öğretmen ve öğrenci için 1.50 TL.

Afşin, Çobanbeyli ve Bakraç için Abonman kart kullanıldığında ilgili abonman karttan düşülecek biniş sayısı  1, sivil 1.50 TL, , indirimli öğretmen ve öğrenci için 1 TL

Afşin, Altunelma için Abonman kart kullanıldığında ilgili abonman karttan düşülecek biniş sayısı 2, sivil 2 TL, indirimli öğretmen ve öğrenci için 1 TL

Afşin, Büyüktatlı için Abonman kart kullanıldığında ilgili abonman karttan düşülecek biniş sayısı 3, sivil 4 TL, indirimli öğretmen ve öğrenci için 2 TL.
Editör: Haber Merkezi