Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 24.07.2017 tarihlerinde Toplu Taşımada AKTARMA sisteminin başlayacağını duyurdu.

Konu ile ilgili olarak Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kent içinde çalışan Özel Halk Otobüsleri ile Büyükşehir Belediye Otobüslerinin daha hızlı, konforlu, ekonomik, entegre ve tercih edilebilir bir toplu taşıma sistemi için 24.07.2017 tarihinden itibaren 60 dakika süre içerisinde 0,30 TL bedel ile aktarma sistemi uygulanacaktır.

Yapılacak olan AKTARMA Sistemi ile kent içi trafik yükü azaltılacak ve toplu ulaşımda alternatifler artırılarak duraklarda bekleme ve yolculuk süresi de kısaltılacaktır. Hedefleri farklı olan yolcuların ise birbirinden ayrılması sağlanacak ve böylece ulaşım hız kazanacaktır.

Uygulamada;

-Kahramankartı validatöre okuttuktan itibaren 15 dakikadan fazla bir süre geçmeden aktarma hakkı kullanamayacaktır. Bu süre dolmadan önce Kahramankart ikinci defa kullanır ise normal tarifeye göre ücret tahsil edecektir.

-Abonman ve Kullan-at biletlerde aktarma sistemi olmayacaktır.

-Özel Halk Otobüsü hatlarından belediye hatlarına, Belediye hatlarından özel halk otobüsleri hatlarına aktarma olacaktır. Ancak aynı hatlar içerisinde ise aktarma yapılmayacaktır.

Editör: Haber Merkezi