Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 'IPARD Dönemi' 5. Çağrı ilanına çıktığı belirtildi.

13 Mart 2018 Çarşamba günü, Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü çağrı ilanı ile ilgili olarak tarım yatırımcılarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirecek.

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şu ifadelere yer verildi:

"Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Kırsal Kalkınma kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 16 Şubat 2019 tarihinde 5. Çağrı Başvuru İlanına çıkmıştır. Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak başvurularla ilgilidir.

Faydalanıcılara sağlanacak olan mali desteğin kaynağı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu, Kamu Katkısı olarak adlandırılmaktadır. Bu kamu katkısı ise program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz kullandırılacaktır.

Başvuru çağrı ilanı kapsamında; “Tarımsal işletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımları” ile “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımları” başvuruları kabul edilecektir.

5. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında hazırlanacak başvurularda yatırım süreleri 18 ay olarak planlanmalıdır.

Başvurular hakkında detaylı bilgileri ve başvuru kurallarını içeren Başvuru Çağrı Rehberi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) resmi internet adresinden www.tkdk.gov.tr temin edilebilir.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımların başvuruları 08 Nisan 2019 tarihi saat 09:00’dan itibaren TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacaktır. Bu yatırımların online proje başvuru sistemi 14 Mayıs 2019 tarihi saat 21:00’de kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi 17 Mayıs 2019 tarihi saat 18:00’dir.

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımların başvuruları 08 Nisan 2019 tarihi saat 09:00’dan itibaren TKDK İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacaktır. Bu yatırımların ise online başvuru tarihi 21 Mayıs 2019 tarihi saat 21:00’da kapatılacaktır. Başvuruların son teslim tarihi ise 24 Mayıs 2019 saat 18:00’dir. "

Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi şu şekilde:

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar  kapsamında yüzde 40 ile 70 destek oranıyla Süt Üreten Tarımsal İşletmeler , Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler , Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler , Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler desteklenecek.

Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlarda da yüzde 40-50 destek oranıyla Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ve Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörleri destek alabilecek.

Editör: Haber Merkezi