Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım ve Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım kapsamında traktör alımına % 50 ila % 65 oranında hibe desteği sağlayacağını duyurdu.
 
Hayvancılık yapan yatırımcılar veya çiftçiler TKDK’dan IPARD programı kapsamında en fazla 82 KW (yaklaşık 110 HP) gücündeki traktörler için hibe alabilecek. Faydalanıcı yatırımında traktör alımına hibeden istifade etmek istiyorsa, www.tkdk.gov.tr adresinde yayınlanan, “Teknik Proje Hazırlama Rehberi”’nde yer alan “Traktör İçin Yatırım Ölçeği Değerlendirme Tablosu”’nda belirtilen yatırımına uygun traktör gücünü belirlemeli ve maksimum izin verilen gücü aşmayacak şekilde traktör alım talebinde bulunması gerekiyor.
 
TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu yaptığı açıklamada; TKDK’nın yeni IPARD programı değişiklikleri uyarınca et üretimi ve süt üretimi yapan işletmeler için uygun harcama kalemi olarak traktör alımına hibe vereceğini ifade etti. Uslu, hibe oranının %50’den başlayarak %65’e kadar çıkabileceğini ve traktör alımında yatırımcıların KDV muafiyetinden de istifade edeceğini, ikinci el traktör alımının ise hibe kapsamında olmadığını söyledi.
 
Traktör alımı için hibe desteğinden, ilk defa çiftlik kurmak isteyen yatırımcılarda istifade edebilecekler, mevcut işletme sahipleri de istifade edebilecekler. Proje başvurusu için yatırımın kırsal alanda olma şartının da kalktığını ifade eden Uslu, Kahramanmaraş İli genelinde tüm hayvancılık işletmelerinin, konumuna bakılmaksızın bu hibeden istifade etme hakkı olduğunu vurguladı.
Editör: Haber Merkezi