Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu "IPARD II 2014-2020 Programı Kapsamında, Üçüncü Başvuru Çağrı İlanı" 21 Aralık 2017 tarihinde yapılmış, başvuru ve kabul işlemleri 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren, TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü tarafından kabul edilmeye başlanacak.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrının, IPARD Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmelerin destek almak üzere yapacağı başvurularla ilgili olduğu bildirildi.

Konu Hakkında açıklamada bulunan Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanacak olan mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanından oluşturulan IPARD Programı Fonu'dur. Bu destek "Kamu Katkısı" olarak adlandırılmaktadır. “dedi.

Bu kamu katkısı, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılacağını belirten Kurt, Başvuru Çağrı İlanı kapsamında sadece "Tarımsal İşletmelerin Fiziksel Varlıklarına Yatırımları" ile "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" tedbiri kapsamında başvuruların kabul edileceğini belirtti.

Desteklenecek sektörler, destek oranı ve destek bütçesi hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler TKDK internet adresinden (www.tkdk.gov.tr), TKDK yardım masasından ve 444 TKDK (444 85 35) nolu hattan bilgi alabilecekler.

Editör: Haber Merkezi