Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü, "IPARD II Programı" birinci başvuru çağrı ilanı kapsamında destek almaya hak kazanan yatırımcılarla ilk sözleşmeleri imzaladı. 

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, sözleşme imzalama töreninde yaptığı açıklamada, IPARD II Programı 1. Başvuru Çağrı Döneminde yaklaşık 32 milyon lira yatırım bedeline sahip 40 proje ile sözleşme imzalayacaklarını söyledi.

Bu yatırımların gerçekleşmesi halinde yaklaşık 17 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştireceklerini ifade eden Ceyhan, bugün 6 yatırım sözleşmesine imza attıklarını ve önümüzdeki günlerde diğer yatırımcılarla da sözleşmelerin imzalanmasıyla birlikte yatırım sürecinin başlayacağını belirtti.

TKDK Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü olarak büyük bir gayret ile Avrupa Birliği hibe fonlarını yatırımcılarla buluşturmak için çalışmaya devam ettiklerini dile getiren Ceyhan, şunları kaydetti:

"Şehrimizde hibe verdiğimiz yatırımların faaliyete geçmesi bizim en büyük mutluluğumuz olmaktadır. Kent ekonomisine doğrudan, ülke ekonomisine dolaylı olarak katkı sağlayan, kaliteli üretimi artıran ve istihdam olanağı sağlayan yatırımlara hibe vermeye devam edeceğiz. IPARD Programı çerçevesinde 2012-2016 yılları arasında toplam yatırım bedeli 210 Milyon liranın üzerinde  213 yatırıma yaklaşık 100 Milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirerek kent ekonomisine önemli yatırımlar kazandırıldı.

2015 yılı aralık ayında çıkılan ilk çağrı ilanında Kahramanmaraş’ta yatırım değeri 250 Milyon liranın üzerinde 224 başvuru alan TKDK değerlendirme sürecini tamamlayarak 30 Mart 2017 tarihinde destek almaya hak kazanan yatırımları duyurmuştu. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında yürütülen sürecin tamamlanması ile sözleşme imzalama süreci resmen başladı."

Editör: Haber Merkezi