Başkan Güven; "Afşin'in Mücevheri Eshab-ı Kehf, EMITT'in İlgi Odağı Oldu"

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 20. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) için gittiği İstanbul'da TGRT Haber’de yayınlanan ‘Başkanlar Anlatıyor’ programına konuk oldu.

Türkiye'nin önde gelen haber kanalları arasında yer alan TGRT Haber kanalında Belma Belen Timincioğlu'nun sunuculuğunu yaptığı ''Başkanlar Anlatıyor'' adlı programın canlı yayın konuğu olan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, EMITT Fuarı ve Afşin'deki projeler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Canlı yayında açıklama yapan Afşin Belediye Başkanı Güven, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın dünyanın en büyük 5 turizm fuarlarından biri olduğunu belirterek, Eshab-ı Kehf ve Afşin'in burada tanıtılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

EMİTT Fuarında görücüye çıkarttıkları Afşin Eshab-ı Kehf'in, sadece Müslümanlar için değil tüm Hıristiyanlar için çok önemli bir eser olduğunu belirten Güven, " Bizim EMITT Fuarı'na katılmamızın ana nedeni Eshab-ı Kehf'in tüm dünyaya tanıtılması ve o manevi havadan tüm insanlığın yararlanmasını istiyoruz. Bu amaçla burada bulunuyoruz" dedi.

2015 yılında düzenlenen 19 EMITI Fuarı'na da katıldıklarını hatırlatan Güven, " Geçtiğimiz yıl katıldığımız EMITT Fuarında 'En İyi Çıkış Yapan Şehir' ödülüne layık görülmüştük. Bu bizim için UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesine başvuru öncesi bizim için bir prova gibi oldu. Daha sonra UNESCO için başvurduk ve ilk yılımızda geçici listeye alındık. İnşallah hedefimiz, asıl ve kalıcı UNESCO listesine girmektir. Bütün bu çalışmalar neticesinde 2016 EMITT Fuarına çok ciddi hazırlık dönemi geçirdik" açıklamasında bulundu.

İlçenin tarih, kültür, turizm potansiyelini bünyesinde barındıran öğeleri fuarda en güzel şekilde tanıtılması uğraş verdiklerini söyleyen Güven, " Afşin için, Kahramanmaraş için çok önemli bir değer olan Kültür Bakanımız Mahir Ünal, fuarın açılışını yaptıktan sonra Eshab-ı Kehf ve Afşin standımıza teşrif etti. Standımız ilk günde bir çok misafiri ağırladı ve gelen herkes standımızdan memnun ayrıldı. Ecdadımızın yıllarca emek vererek yaptığı Eshab-ı Kehf Külliyesinin süslemeli taç kapısını birebir figüre ettik. Yedi Uyurlar'ın uykuya yattığı mağarayı figüre ettik. Afşin olarak Eshab-ı Kehf'i çok değerli bir mücevher olarak düşünüyoruz. Fuarda bütün ilgi Eshab-ı Kehf'in standına kaydı ve bu bizi çok mutlu etti" diye konuştu.

Afşin'in sosyal, ekonomik, tarihi ve kültürel potansiyelini ortaya çıkartmak zorundayız diyen Güven konuşmasına şöyle devam etti;

"Belediye olarak hizmetlerimizi yaparken diğer taraftan tarihi ve kültürel potansiyelini ortaya çıkartacağız ki Afşin'de bir mücevher olduğunu herkese göstereceğiz. Afşinli vatandaşlarımızı da rahat bir ortamda yaşatacağız. Bu kapsamda her türlü potansiyelimizi değerlendiriyoruz. Biz göreve geldiğimizde Afşin'in en önemli sorunlarından biri olan umutsuzluk sorunuydu ve bu algıyı yıkmak için çalışmalarımızı yaptık.  Seçim beyannamemde bulunan hizmetleri yerine getirdik. 

Editör: Haber Merkezi