Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Elbistan ilçesindeki Memur Site Konferans Salonu'nda düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "Tesbihin imamesi Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da kendilerine, "Bu sistemi şimdi niye değiştiriyorsunuz? İstediğiniz her şeyi yapıyorsunuz, sizi engelleyen bir şey mi var?" denildiğini belirterek, "Türkiye’ye 15 yıldan beri AK Parti hükümetleri hizmet, güven ve istikrar sağlıyor ve üretiyorsa bunun sebebi milletimizin gücünü tek merkezde toplaması, AK Parti’de toplaması ve kararlı iradesinde, Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında tecessüm ettirmesidir. Bunlar neden ısrarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar? Çünkü hamdolsun bu millet tesbih gibi oldu, tek tek ama bir arada. Bu tesbihin imamesi Recep Tayyip Erdoğan. Bunlar diyorlar ki 'imameyi kırarsak tesbihi dağıtırız', ama bu millet bunun farkında." dedi.

Halk oylamasında "Hayır" oyu verecek vatandaşlara hiçbir zaman "terörist" demediklerini söyleyen Ünal, "Ama onlar 'Evet' verecek olanlara 'Cumhuriyete ihanet ediyor.', 'Sistem değişikliği kan dökülmeden gerçekleşmez.', 'Referandumdan yüzde 99 çıksa bile bunu kabul etmeyiz.' diyorlar." ifadesini kullandı.

Bunları söyleyenlerin, daha sonra bir aklın "böyle konuşmayın" demesiyle ağız değiştirdiklerini anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Sadece şunu söylüyoruz; Kandil 24 saat 'Hayır' verilmesi konusunda kendi yayın organları üzerinden bütün dünyaya yayın yapıyor. Kandil'deki elebaşı diyor ki 'Bu MHP ile AK Parti bir araya geldi, bizim kökümüzü kazıyacak bu yüzden 'Hayır' verilmelidir.' Şimdi bundan neden rahatsızsınız? Terörün kökünün kazınmasının neresi kötü? Almanya, Hollanda, Belçika ve FETÖ terör örgütü devlet televizyon kanallarında neden 'Hayır' verilmesi gerektiğini Türkçe videolarla anlatıyor. Cumhurbaşkanımız da diyor ki 'Ey vatandaşım teröristlerin ve Türkiye düşmanlarının neden 'Hayır' verilmesi gerektiğini her gün anlattıklarını görüyorsun ve duyuyorsun. Şimdi sen bunları gördükten sonra 'Hayır' mı vereceksin?' diye soruyor. Bunu sormakta son derece haklı değil mi?"

Ünal, hedefte Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin evlatları ve AK Parti'nin bulunduğunu belirterek, "Çünkü biz 15 yıldan beri bu ülkeyi büyütmekten, bu ülkenin çocuklarına bir gelecek hazırlamaktan başka bir şey yapmadık. Bu hususta asla ve asla şüpheye, kaygıya ve kişisel hesaplara düşmedik. Biz Türkiye’nin geleceği için asla böyle bir şey yapmayacağız." dedi.

Kaynak ve Ünal, daha sonra ilçe merkezindeki "Evet" ofisinin açılışını yaptı.

Editör: Haber Merkezi