Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şubesi’nde 11. Olağan Kongre süreci başladı. Toplam 4 bölge halinde yapılacak seçimlerin Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde yapılan turunda, 14 delegeyi kazanan isim, eski sendika başkanı ve başkan adayı Sıddık Sert oldu.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şubesi’nde 11. Olağan Kongresi, 4 bölgeli seçimle gerçekleştirilecek. Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi’ndeki seçim yarışı, mevcut başkan Mustafa Kılıç ve başkan adayı Sıddık Sert arasında geçecek.

Seçimlerde sendika üyesi yaklaşık bin 250 işçi sandık başına gidecek. Olağan kongredeki ilk bölge seçimi, Afşin-Elbistan A Elbistan A Termik Santrali’nde gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde başlayan seçimlerde 142 üyeden 140’ı oy kullandı.

Oy kullanma işleminin tamamlanmasının ardından sayıma başlandı. 5 oyun geçersiz sayıldığı sandıktan başkan adayı Sıddık Sert’e 69, mevcut başkan ve başkan adayı Mustafa Kılıç’a ise 66 oy çıktı. Başkan adayı Sıddık Sert, bu sonuçla Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ndeki 14 delegeyi kazanan isim oldu. Toplam 125 delegenin seçileceği 11. Olağan Kongrenin ikinci bölgesi ise TEMSAN Enerji ve Otomasyon Sistemleri Anonim Şirketi olarak açıklandı. Bu firmada toplam 608 üye bulunuyor.

608 üye, 20 Şubat 2018 Salı günü sandık başına gidecek. Üyeler, oyları ile 61 delegenin isimlerini belirleyecek. Kalan 2 bölgedeki seçim tarihleri ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Editör: Haber Merkezi