Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Sendikası Afşin Şubesi’nin delege seçimleri yapıldı. 2 liste halinde girilen seçimlerde Mustafa Kılıç başkan seçildi.
2009 yılında yapılan Tes-İş Sendikası’nın delege seçimleri mahkeme tarafından iptal edilerek kayyum heyetine seçim yapma yetkisi vermişti. EÜAŞ Sosyal Tesislerinde sabah saat 09.00’da delege seçimlerinde sarı renkli listede Sıddık Sert, mavi renkli listede Mustafa Kılıç’ın listeleri yarıştı. 777 kişinin oy kullandığı seçimlerde Mustafa Kılıç 379 oy, Sıddık Sert ise, 375 oy aldı.
Seçim sonuçlarını açıklayan Kayyum Avukat İsmail Safi, “Mustafa Kılıç’ın listesi 379 oy, Sıddık Sert’in listesi ise 375 oy almıştır. Seçim sırasında 3 boş oyumuz 18’de geçersiz oy kullanıldı. 2 adette ortak listeden oy var” dedi.
‘Azmin sonucu kazandık’ diyen Mustafa Kılıç, “Herkese çok teşekkür ediyorum. Hepiniz yoruldunuz sabahtan buyana. Bu 20 senelik bir mücadelenin sonucu. Biz hiçbir zaman adil ve demokratik bir ortamda seçim kaybetmedik. Zaten kaybettiğimize de inanmadık. İnanmadığımız içinde bu mücadeleye devam ettik. Azmimizin soncunu da aldık. Adil bir seçim olduğu sürece her zaman kazanacağımızı bugün burada gösterdik. Bu kadar işkenceyi burada bulunan insanlara çektirmenin hiç gereği yoktu fakat sonuç olarak çok güzel bir sonuca vardık ve Allah’ın izniyle kazandık.” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi