Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına atanan Sabri Türkkahraman ve AK Parti İlçe Teşkilatı yeni yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AK Parti’yi ziyaret eden Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Kılıç, İlçe Başkanı Türkkahraman ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletip, görevlerinde başarılar diledi.

Ziyarette konuşan Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Kılıç, " AK Parti Afşin İlçe Başkanlığının yeni yönetimi işçi camiamıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olar inşallah. İlçe Başkanımız Sabri Bey nezdinde tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile Afşin-Elbistan Linyitleri İşletme Müdürlüğüne işçi alımlarının gündemde olduğunu söyleyen Kılıç, " Santrallerimize işçi alımında bölgemizdeki insanlarımızın istihdam edilmesine öncelik verilmesi gerekmektedir. Taşeron firmalarımızdan çalışan kişilerin birçoğunu Afşin-Elbistan bölgesinin işçileri oluşturmaktadır. Bölgemizde kalifiye eleman sıkıntısı yok. Bizler her seferinde bölge milletvekillerimize iletiyoruz. Santrallere işçi alımı sırasında santrallerde çalışma tecrübesi şartı koyduğumuzda hem sistemimiz koruruz, hem de bölge insanımızın istihdamını sağlamış oluruz. Bölge halkı olarak santrallerin külünü, gazını bizler soluyorsak, Afşin-Elbistan bölgesinden istihdamına öncelik verilmesi gerekir. Sendika olarak AK Parti Afşin İlçe Başkanımız ve bölge milletvekillerimizin bu konuya öncelik vermelerini istiyoruz. Özellikle iktidar partisinin bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor. Buradaki sorunların sayın vekillerimize ulaştırılması lazım. İlçe Başkanımız Sabri Bey'in bu konuları takip edeceğini ve bölge insanımızın haklarını koruyacağını biliyoruz. Bu düşüncelerle ilçe başkanımız ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Tes-İş Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ise, " Sendika Başkanımız Mustafa Bey ve yönetim kurulu üyeleri bizlere hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Ziyaretlerinde işçilerimizin sorunlarını ve santrallere alınacak işçilerin şartlarını konuştuk. Bizlerde sendikamızın düşüncelerini önemsiyor ve bu konuda elimizden geleni yapmayı hazır olduğumuzu bilmelerini istiyorum" dedi.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Başkan Türkkahraman, " Referandum sürecinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz.  Ülkemizin yarınları için, daha güzel bir Türkiye için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni yönetimimizle birlikte partimizin programlarını yürütüyoruz. Bu milletin refahı ve huzuru için daha güzel bir Türkiye hedefleyerek bir çalışma içerisindeyiz. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandum bu ülke için dönüm noktası olacak. Afşin'imizde ve Kahramanmaraş bölgemizde en iyi sonucu alacağımıza inanıyoruz. Halkımıza, vatandaşlarımıza güveniyoruz.

Bizleri ziyaret eden Tes-İş Sendikamıza ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. " açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi