Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, bir santral işçisinin servis şoförleri tarafından darp edilmesi iddiasına sert tepki gösterdi. Başkan Kılıç, “Biz, kimsenin şamar oğlanı değiliz” dedi.

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nde çalışan bir işçi ile Afşin’den gelen servis şoförleri arasında çıkan sözlü tartışmanın büyümesi üzerine olay kavgaya dönüşmüştü. Kavgada darp edilen işçi, burnu kırılarak hastaneye kaldırılmıştı. Bu duruma tepki gösteren Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, olayın ardından işçilerle birlikte santrale yürüyerek girdi. Santral nizamiyesi önünde işçilere seslenen Başkan Kılıç, birlik olma çağrısında bulundu.

İşçinin, alın terinden başka bir sermayesi olmadığını dile getiren Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, “Bir işçi kardeşimiz, firma sahibi ve servis şoförleri tarafından darp edilmiş.  Burnunu kırmışlar. Biz işçiyiz. Biz kimseden dayak yemeyiz, kimseye de dayak atmayız. Bizim emeğimizden ve alın terimizden başka bir şeyimiz yok. Bizim emekten başka sermayemiz yok. Biz kimsenin şamar oğlanı değiliz. Bu tokat, işçi kardeşimize değil hepimize atılmıştır. Bize kalkan elleri hep beraber kırarız. Bugün burada sadece o kardeşimizi değil hepimizi dövdüler. Bizim birlik olmamız gerekiyor. Bizim emeğimizden başka gücümüz yok. Birliğimizden başka gücümüz yok. Biz, aşında işinde, evinde helal lokma götüren, emeğini veren, zehirlenen işçileriz. İşçilerin kardeş olduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi