TES-İŞ Sendikası’nın Halı Saha Futbol Turnuvası Sona erdi


Afşin Elbistan A ve B Termik Santralinde çalışan işçiler, Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İş) Afşin Şubesi tarafından düzenlenen halı saha bahar turnuvasında karşı karşıya geldi.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İş) Afşin Şubesi her yıl geleneksel hale getirdiği halı saha futbol turnuvasında yine birinciliği Afşin Elbistan B Termik Santrali Koruma Güvenlik takımı elde etti.

28 takımın katıldığı turnuva kıran kırana maçlara sahne oldu. Centilmenliğin ve sportmenliğin her maçta saha yansıdığı turnuvada Afşin Elbistan A ve B Termik Santralinde faaliyet gösteren birimler karşı karşıya geldi.

Sefer Sportif Halı Saha’da düzenlenen turnuvada birincilik kupasını Afşin Elbistan B Termik Santrali Koruma Güvenlik takımı elde ederken, ikincilik kupasını Afşin Elbistan B Termik Santrali Elektrik Bakım takımı alırken üçüncülük kupasının sahibi TEİAŞ Futbol Takımı oldu.

Bahar Turnuvasının geleneksel bir hal aldığını belirten Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, turnuvanın işçiler arasında dostluk, kardeşlik ve iş barışını sağladığını belirtti.

Turnuvanın, Afşin Elbistan A ve B Termik Santralinde çalışan işçiler arasındaki kaynaşmayı sağlamak için düzenlendiğini belirten Kılıç, "Bizler işçiyiz. Biz emek üretir, değer üretiriz. Çalışırız çabalarız ve bundan da bize düşen payımızı her zaman isteriz. İnsanoğluna yakışan bir ücret, insanoğluna yakışan bir hayat standardı isteriz. İşçiler her zaman bir dünyanın kurucularıdır. Bu tarihi şekillendirenlerdir. Biz olmazsak hiçbir şey olmaz. Bu ülkenin en küçük yapı taşından tut havada uçan kuşa kadar işçiler üretiyor. Biz değerimizi kıymetimizi biliyoruz. Bunun karşılığında da işverenlerimiz tarafından bu değerin bize verildiği için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra inşallah hep birlikte bu ülke için katkıda bulunarak, ülkemizi bir adım öne götürerek emek üreterek, değer üreterek ülkemizi feraha çıkarmanın mücadelesini edeceğiz. Bunun gibi organizasyon bütün işçilerimize moral oluyor ve bu da arkadaşlarımızın çalışmalarına olumlu bir şekilde yansımakta. Turnuvaya katılan bütün takımlarımıza teşekkür ediyorum. Sonuç ne olursa olsun kardeşlik, dostluk ve işçilerimiz kazandı. TES-İŞ Sendikası Afşin Şubesi olarak bu tür organizasyonlarımız devam edecek." diye konuştu.

Finali göğüsleyen Afşin Elbistan B Termik Santrali Koruma Güvenlik takımına birincilik kupasını AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil takdim etti. İkinci olan takıma kupasını Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve son olarak üçüncü olan takıma ise kupasını takdim etti.

Turnuvada centilmenlik kupasının sahibi Afşin-Elbistan A Termik Santrali'nin taşeron firması olan Temsan takımı alırken, gol krallığı kupasını ise 28 gol sayısına ulaşan Ömer Faruk Erdoğan aldı.

Final turnuvasına AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Sabri Tükkahraman, MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, Tes-İş yönetimi ve santrallerde çalışan işçiler katıldı.

Editör: Haber Merkezi