Tanır Mahallesi'nde ters lale toplamak isteyen bir kişi, metrelerce yükseklikten kayalıklara düştü.

Edinilen bilgiye göre, olay, Afşin'e bağlı Tanır Mahallesi ile Dağlıca Mahallesi arasında kalan bölgede meydana geldi. Tanır Mahallesi'nden Hurman Çayı'nın etrafındaki kayalık bölgede eşiyle birlikte yöreye has çiçeklerden biri olan ters lale toplamaya çıktığı iddia edilen Hamit Özer (50), dengesini kaybederek yaklaşık 35 metreden aşağıya düştü.

Kayaların üzerine düşen Özer'in kolunda ve bacağında ciddi kırıklar meydana geldi. Acı içinde kıvranan Özer'e ulaşamayan eşi, cep telefonları çekmeyince yakındaki mahalleye koşarak vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların ihbarı sonucunda bölgeye gelen itfaiye ile sağlık ekipleri ve jandarma, sarp arazi nedeniyle tüm uğraşlara rağmen Özer'e ulaşamadı. Zamanla yarışan ekipler, Özer'i çıkarabilmek için AFAD'a bilgi verdi. AFAD ekiplerinin bölgeye intikali gerçekleşene kadar Malatya'dan Sağlık Bakanlığı'na ait hava ambulansı istendi. Malatya'dan havalanan ambulans helikopter, kurtarma işlemini gerçekleştirecek AFAD ekibini alarak, Özer'in yakınlarındaki bir noktaya indirdi.

 Tüm bu hazırlıklar yapılırken AFAD ekipleri, saatler sonra Özer'e ulaşabildi. Zamanla yarış da bu dakikadan sonra başladı. Bacağında ve kolunda kırıklar olan Özer, AFAD ekipleri tarafından önce sedyeye alındı. Daha sonra halat sistemi sayesinde yukarı çekilen sedye, ekipler tarafından yaklaşık 4 kilometre taşındı. Yaklaşık 8 saat boyunca ecel terleri döken Özer, kendisini bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince ambulansa alınarak Afşin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Özer'in tedavisine devam edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Editör: Haber Merkezi