Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybeden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı personeli Gülşen Yıldız, memleketi Elbistan ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi. 
32 yaşındaki Gülşen Yıldız, 4 yıldır çalıştığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayınlar Dairesi’ndeki mesaisinin ardından bakanlığa ait servis aracı ile evine giderken, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının geçişi sırasında dün saat 18.31'de meydana gelen bombalı saldırıda ağır yaralandı. Mesai arkadaşları tarafından servis aracından çıkarılan ve hastaneye kaldırılan Yıldız, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Yıldız’ın ölüm haberi, Elbistan’da yaşayan annesi Gülay ve babası İbrahim Yıldız’a tez ulaştı. Yıldız’ın cenazesi, hastanedeki işlemlerin tamamlanmasının ardından ailesi tarafından teslim alınarak cenaze aracı ile memleketi Elbistan’a getirildi. Yakınları ve sevenlerinin ilçe girişinde karşıladığı cenaze, Elbistan’a 45 kilometre uzaklıktaki Yapılıpınar Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü.
Cenaze aracının evin önüne gelmesiyle birlikte bekleyen yüzlerce seveni ve yakını gözyaşlarına boğuldu. Yıldız’ın tabutuna sarılan yakınları, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Helallik alınmasının ardından hayatının baharında terör saldırısı sonucunda yaşamını yitiren Gülşen Yıldız’ın tabutu, kılınan cenaze namazı sonrasında omuzlara alınarak aile kabristanına kadar taşındı. Baba İbrahim Yıldız ile anne Gülay Yıldız, cenaze töreni boyunca yakınlarının desteği ile ayakta dururken, yakın akrabaları ise sinir krizleri geçirdi. Cenaze, gözyaşları ve ağıtlar eşliğinde defnedildi.

“O BİZİM GÜL BAHÇEMİZDİ”
Gülşen Yıldız’ın akrabası olan Mustafa Karagöz, Gülşen Yıldız’ın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda çalışmaya başladıktan sonra babası İbrahim Yıldız’ın sigorta primlerini ödediğini ve emekli olmasını sağladığını kaydetti. Karagöz, “Ne koşullar altında yetiştiğini ve büyüdüğünü çok iyi biliyorum. Babasının emekli olmasına yardım etti. Şimdi de sonucu biliyorsunuz. O bizim gül bahçemizdi. Bizim için gülşendi. Temiz bir insandı. Ailesi de halis bir aileydi. Söylenecek şey yok. Üzüntümüz sonsuz” ifadelerini kullandı.
2 kardeşi daha bulunan Gülşen Yıldız’ın cenaze törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Nurettin Dayan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Şahin Kocaköse, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali İhsan Emiralioğlu, Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Yıldız’ın Ankara’daki mesai arkadaşları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Editör: Haber Merkezi