Milli Eğitim Bakanlığı, kasım ayında düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçlarını önceki gün akşam açıkladı.

Afşin Merkez Fatih Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Şaziye Karataş, girdiği TEOG Sınavında tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldu.

 Afşin’de eğitim öğretim gösteren Afşin Merkez Fatih Ortaokulu öğrencisi Şaziye Karataş, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) soruların tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girdi.

Öğrencisini başarısından dolayı kutlayan Afşin Merkez Fatih Ortaokulu Müdürü Şeref Küçük, 8. sınıf öğrencisi Şaziye Karataş’ın başarısında öğretmenlerin ve ailelerin büyük emeği olduğunu kaydetti.

Karataş’ın başarısıyla gurur duyduklarını ifade eden Küçük, “ Öğrencimiz Şaziye Karataş, TEOG sınavında tüm soruları doğru cevaplayarak, ilçe birincisi ve Türkiye birinciliğini paylaştı. Öğrencimiz son derece disiplinli ve gayretli bir şekilde çalışarak bu sonuca ulaştı. İnşallah başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıyı hep beraber gururla karşıladık. Bildiğim kadarıyla Afşin’de 1 tane birincimiz var. Öğrencimizden başarısının devamını diliyoruz ve diğer öğrencilerimizden de bu başarıları bekiliyoruz” dedi

Daha sonra konuşma yapan öğrenci Şaziye Karataş Merkez Fatih Ortaokulu’nda okuduğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Okul öğretmenlerinden, ailesinden ve rehberlik servisinden büyük destek gördüğünü aktaran Karataş “Derslerime düzenli ve planlı bir şekilde çalıştım. Böyle bir başarıyı elde ettiğim için mutluyum. Nisan ayında yapılacak sınavda da tam puan almayı hedefliyorum” diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi