Başkanlık makamında gerçekleştirilen 23 Nisan Temsili Başkanlık programına gelen çocuklar Başkan Güngör’e çiçek takdim ettiler.

Programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör: “23 Nisan 1920 Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışı. Cumhuriyetimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk bu günü çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Biz bunu coşkuyla kutluyoruz. Biraz önce de il protokolümüzle birlikte kutladık. Bu aynı zamanda son yıllarda uluslararası katılımla oldu. Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından çocuklar geliyor ve bu bayramı kutluyorlar. Biz de bu günü coşkuyla kutluyoruz ve Huriye Naz Bayram’ı bugün Belediye Başkanı yapıyoruz” diye konuşarak Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Huriye Naz Bayram’ı başkanlık koltuğuna oturttu.

Başkanlık koltuğuna oturan Temsili Başkan Huriye Naz Bayram ise yaptığı açıklamada: “23 Nisan, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Egemenlik ateşini yaktığı bağımsızlığa ulaşmak için başlattığı mücadelenin en önemli adımıdır. 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk 23 Nisan’ı geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklara armağan etmiştir ve dünyada tek çocuk bayramıdır. Bayramı kutlamanın sevincini ve gururunu yaşıyor ve bu sevinci tüm dünya çocuklarıyla paylaşıyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Dileğim sevgi, barış ve huzur içerisinde dostluk ve kardeşlik duygularıyla her günü bayram coşkusuyla yaşamalarıdır” dedi.

Başkan Güngör’e Teşekkür

Temsili Başkan Huriye Naz Bayram sözlerinin devamında: “Sayın Başkanım, kıymetli basın mensupları; Bu duygu ve düşüncelerle sizlerin huzurunda bu güzel vatanı bu güzel bayramı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz teşekkürler ediyor, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bugün bana koltuğunu devrederek onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör Beyefendiye teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Yenilenebilir Enerjiye Önem Vereceğiz

Temsili Başkan Huriye Naz Bayram, projelerine ilişkin yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti: “Başkan olarak Kahramanmaraş’ımızı daha çok tanıtmak ve turizmde atılım yapmak için etkinlikler yapacağım. Şu ana kadar yapılan çalışmaları daha da ileriye taşıyacağım.

Değerli basın mensupları biz dünyayı gelecek nesillere bırakmak için emanet aldık. Dolayısıyla çevreyi ve doğayı korumak zorundayız. Bunun için atık maddelerin geri dönüşümüne ağırlık vereceğim. Bu bağlamda yenilenebilir enerji kaynakları olan güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Biliyorsunuz güneş ve rüzgarlı havalar Kahramanmaraş’ımızda çok, değerlendirmek gerek. Ayrıca fabrika atıklarının Aksu Çayı’na atılmayıp, arıtma tesislerine getirilerek doğaya verilen zararın nüne geçeceğiz. Bununla birlikte Aksu Çayı ıslah çalışması yapıp çevresine halkımızın güzel vakit geçireceği millet bahçesi yapacağız.”

Tasarım ve Beceri Atölyeleri

Temsili Başkan Huriye Naz Bayram beleidye olarak eğitim yatırımlarına devam edeceklerini kaydederek: “ Değerli basın mensupları belediye olarak eğitim alanında da projelerimiz var. Hedef 2023 eğitim vizyonu çerçevesince okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesi, çocuklarımızın sahip olduğu yeteneklerin ve etkili bireylerin uygulama düzeyiyle kazanılması için tasarı beceri atölyeleri yapılmasını sağlayacağız. Bunun ilk adımını kendi okulumda hayata geçirmek için ilgili daire başkanına talimat vererek atacağım.

Sayın Başkan Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu’nun arka bahçesinde spor etkinlik alanı düzenlenmesini, okul bahçesine tasarım ve beceri atölyeleri yapılmasını istiyorum. Bunun için gereğinin yapılmasını rica ederim. Şimdiden başarılar ve kolaylıklar diliyorum.

Değerli basın mensupları bunlar belediyemizin gerçekleştireceği projelerden sadece bir kaçı. Bizim gayretlerimiz, halkımızın da destekleriyle daha birçok uygulamalara imza atacağız inşallah. Maraş’ımızı kültür, turizm ve sanayi başta olmak üzere birçok alanda sahip olduğu potansiyelini yatırımlarla destekleyeceğiz. Bu hedefle 7’den 70’e tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapacağız. Her şey halkımız için. Bu inanç ve barışla çalışıyor ve çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile halkımızın desteklerini bekliyor, tekrar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyor, sizlere de beni dinlediğiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuşarak sözlerini tamamladı.

Temsili Başkan Huriye Naz Bayram’ın yaptığı açıklamanın ardından Başkan Güngör, çocuklara çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı.

Temsili Başkanlık programına Dumlupınar Şehit Haşim Yenigül İlkokulu Müdürü Murat Demirci, Öğretmen Zeliha Tarakçı ile veliler de katıldı.

Editör: Haber Merkezi