Afşin Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Atıf Baş, temizlik yaparken bulduğu 3 bin sterlin’i sahibine telim ederek örnek bir davranışa imza attı.

Afşin Belediyesinde yaklaşık 4 yıldan beri çöpçülük yapan 37 yaşındaki Atıf Baş, Rahim ve Bağdat Özdil’e ait 13 bin lira değerindeki dövizi sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi. 

20 Mayıs Cuma günü Elçibey Caddesinde kaldırım ve caddeyi temizleyen Atıf Baş, yeri süpürürken içi para dolu bir zarf buldu. Zarfı yerden alan Baş, içini açmadan çöp arabasının içerisine bıraktı. Bir süre temizlik işlerini sürdüren temizlik işçisi daha sonra zarfı alarak Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu’nun yanına giderek bir zarf bulduğunu belirtti.

Zarfla birlikte Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş’ın yanına giden Baş ve Temizlik İşleri Müdürü Aksu, zarfı Başkan Yardımcısı Karataş’a teslim etti. Karataş’ın açtığı zarfın içerisinden 60 adet 50 sterlin ve İngilizce yazan bir not çıktı. İngiltere'de yaşayan Sema ismindeki kadının parayı babasına sağlık giderleri ve ihtiyaçları için gönderdiğini kanıtlayınca Rahim Özdil'e ulaşılarak para teslim edildi.

Parayı sahibine teslim eden Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, “ Belediyemizde temizlik işçisi olarak çalışan Atıf Baş, mesaisi sırasında bulduğu zarf ve Temizlik İşleri Müdürümüz Fatih Aksu ile yanıma geldi. Zarfı açtığımızda içerisinden 3 bin Sterlin para ile birlikte İngilizce yazılmış bir not çıktı. İngilizce yazılan notu Türkçeye çevirdik. Bu süre içerisinde belediyemizden ilan ettirerek paranın sahibini bulmaya çalıştık. Fakat bir türlü Rahim amcamıza ulaşamadık. Daha sonra notta yazan telefon numarasını arayarak İngiltere’den parayı gönderen Sevda hanıma ulaştık. Sevda hanım, babasına hem, dişini yaptır hem de, harçlık olarak para gönderdiğini öğrendik ve Rahim amcamıza ulaşarak parasını kendisine teslim ettik. ” diye konuştu.

Kendilerini en çok sevindiren olayın, belediye personelinin zarfın içini dahi açmadan parayı kendilerine teslim etmesi olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Karataş, “ Temizlik işçimizin bu davranışı toplumumuzda hala erdemli bireylerin olduğunun bir göstergesidir. Bu örnek davranışından dolayı belediye personelimiz Atıf Baş’a teşekkür ediyorum” dedi.

- "Para olduğunu hissettim ama açmamıştım"

Asgari ücretle çalışan ve maaşının yaklaşık 10 katını temizlik yaparken bulan Baş ise temizlik esnasında bir zarf bulduğunu ve çöp arabasının içine attığını belirtti.

Daha sonra zarfı alarak müdürüne teslim ettiğini anlatan Baş, "Zarfla birlikte başkan yardımcımız Nusret Bey'in yanına gittik ve zarfı açtık. Para olduğunu gördük. Zarfın içerisinde para olduğunu hissettim ama açmamıştım. Sahibini bulduğumuz ve teslim ettiğimiz için çok mutluyum. Allah hakkımız olmayan, alın teriyle kazanmadığımız parayı bize nasip etmesin." diye konuştu.

- "İnsanlığın ölmediğini gördük"

Bir hafta sonrası parasını teslim alan Rahim Özdil de içi para dolu zarfı eşinin çarşıda düşürdüğünü söyledi.

Parayı bulan temizlik işçisine teşekkür eden Özdil, "Bugün insanlığın ölmediğini gördük. Bir hafta önce İngiltere'den kızımın gönderdiği parayı eşim düşürdü. Uzun süre çarşıda aradık taradık fakat bulamadık. Tam paradan umudumuzu kestiğimiz esnada İngiltere'den kızım aradı ve parayı bulduğunu söyledi. Bizim burada bulamadığımız parayı kızımın İngiltere'den bulduğunu söyleyince çok şaşırdım. Daha sonra işin aslını anlattı ve paranın belediyede olduğunu söyledi. Bugün buraya geldik ve paramızı teslim aldık. Afşin Belediyesine ve parayı bulan temiz yürekli Atıf kardeşimize teşekkür ediyorum." dedi.

Tutanakla parayı teslim alan Rahim Özdil, temizlik işçisi Baş'a 500 lira para ödülü verdi.

 

Editör: Haber Merkezi