Ülke genelinde 570 Bini aşkın gönüllüsüyle birlikte yaşam anlamına gelen toprağa sahip çıkan TEMA Vakfı'nı temsil etmenin büyük sorumluluk olduğunu belirten TEMA Vakfı Afşin İlçe Sorumlusu KSÜ Afşin Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ömer Karatutlu, "TEMA'nın en büyük gücü her zaman gönüllüleri olmuştur. Sahip olduğu doğal varlıkları ile Afşin'de sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibim ile birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz diyen Karatutlu, açıklamasında,“ Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak, ilçemizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilçemize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

TEMA Vakfı Afşin Gönüllüleri olarak ilçede yapılacak çalışmaları sıralayan Karatutlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“ İl genelinde yürütülen faaliyetlere destek olarak Afşin’de,  doğal varlıkların ve çevre sağlığının korunması hakkında kamuoyunu bilinçlendireceğiz. Erozyon, toprak örtüsü ve toprağın korunması yönünde kamuoyunu bilinçlendirecek etkinlikler düzenlemek için çalışmalarımız olacak. Mera, otlak ve çayırların korunması ve verimliliklerinin arttırılması amaçlı çalışmalar yürütülecek ve orman sınırlarda herhangi bir nedenle daralma olmasını engellemek ve doğal orman alanlarının korunmasına katkı sağlayacağız. İlçemizde su varlığının korunması ve tarımsal kuraklık, çoraklaşma ve çölleşmeyle mücadele ederek göl, akarsu kıyıları ve sahil şeridinin doğal özelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalar yapmak istiyoruz. Halkımızın tüketim alışkanlıklarının değiştirilmesinde, su ve enerji tasarrufunun, geri dönüşümlü ürünlerin kullanılmasının teşvik edilmesinde çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız.

Karatutlu, konuşmasını şöyle bitirdi:

 

“ Bu amaçları gerçekleştirmek için ilçe gönüllüleri olarak Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Genç TEMA ve Mezun TEMA örgütlerini oluşturacağız  TEMA Vakfı Afşin İlçe Sorumluluğu ekibi, kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirmede en önemli desteği ilçede görev yapan basın mensuplarından alacağına inanıyoruz. Bu yüzden tüm faaliyetlerimizi yerel basınımızla paylaşacağız”

 

TEMA Vakfı Hakkında:

TEMA Vakfı topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde 570.000'i aşkın gönüllüsü vardır. Bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağlamış, doğa koruma adına açtığı müdahil olduğu 220 davanın 101'ini kazanmış, 13,5 milyon fidan ve 700 milyon meşe palamudunu toprakla buluşturmuş, 60'tan fazla kırsal kalkınma, koruma, biyolojik çeşitlilik ve ağaçlandırma projesini hayata geçirmiştir. TEMA Vakfı, 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde Dünya'da ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak | Land for Life ödülünü almıştır. TEMA Vakfı okul öncesinden liseye kadar eğitim sisteminin her basamağı için doğa eğitim programlan geliştirmekte ve tüm ülke çapındaki temsilci ve gönüllüleri aracılığıyla uygulamaktadır. Bu kapsamda Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA ve Lise TEMA eğitim programlarını geliştirerek uygulamaya devam etmektedir. Ayrıca TEMA Vakfı, özel sektör çalışanlarına yönelik Yeşil Yaka, yerel yönetimler ve kadınlar için ekolojik okuryazarlık programlarını hayata geçirmektedir.

Editör: Haber Merkezi