Afşin Sanayi Sitesinde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bölge ekolojisine uygun ağaçların toprakla buluşturulduğunu ifade etti.

Toprakla buluşan her fidanın ayrı bir önemi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Sanayi Sitesi ve Afşin Çıraklık Eğitim Merkezimizin arasında bulunan atıl durumdaki alanda çevre düzenlemesini yaptık ve burada ağaçlandırma çalışmalısı yapıyoruz. Afşin TEMA Temsilciliğimize ve gönüllülerimize teşekkür ediyorum. Bugün toprakla buluşturduğumuz fidanlar gelecek nesillerimiz için çok önemli. Bizim amacımız daha yeşil, nefes alan bir ilçeyi, ülkeyi genç nesillerimize devretmek. Bizim için dikilen her bir fidanın ayrı bir önemi var. Bu küçük fidanlar ağaçlara, ağaçlar ise ormanlara dönüşecek ve oksijene dönüşecek inşallah.” dedi.

Afşin TEMA Temsilcisi Rıfat Köş ise, “ Ülke olarak ormanlarımızı korumanın yanında onları geliştirmenin, genişletmenin çabasını sürdürüyoruz. Daha temiz bir hava ve Afşin için ilçemizde ağaç dikme etkinliği düzenledik. Çocuklarımız, gençlerimiz ne kadar önemliyse toprağımızda bir o kadar önemli. Toprağımıza en faydalı etkende ağaçtır. İlçemizde TEMA gönüllülerimiz ile fidanları toprakla buluşturduk. Amacımız, daha yeşil bir Afşin’e kavuşmak. Bu etkinliğe destek olan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e ve bugün buraya gelerek bizimle ağaç diken her bir gönüllümüze ayrıca teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Program konuşmaların ardından belirlenen alana ağaç dikimi yapmasının ardından sona erdi.

Programa, Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Afşin İlçe Temsilcisi Yahya Aslan ve üyeleri, Afşin Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Uğur, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi