Güvenç, mesajında, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez temel unsurlarından biri olan basının, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynadığını belirtti.

Basının, meslek ilkeleri ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde tarafsız, doğru ve hızlı biçimde haber vererek kamuoyu oluşumunda, kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde önemli bir güce sahip olduğunu dile getiren Güvenç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamış ve sansür, ağır suçlardan biri sayılmıştır. Bu nedenle bugün 'Basın Bayramı' olarak kutlanmaktadır. Basın özgürlüğü demokrasilerde çok seslilik ilkesinin işletilmesi adına çok önemli olgudur. Bu doğrultuda, halkın haber alma hakkını kullanması ve kamuoyu oluşturulmasında etkin rol oynayan basın kuruluşlarının, görevlerini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve meslek etiğini gözetmesi de son derece önemlidir." 

Güvenç, başta Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Editör: Haber Merkezi