Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Maden Sahaları Daire Başkanı Cuma Ali Taştekin ve beraberindeki heyet, Maden-İş Sendikası Elbistan Şubesini ziyaret etti.
Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürü Ahmet Yaldız’ın da yer aldığı ziyaretle ilgili olarak bir açıklama yapan Taştekin, Maden-İş Şubesine iadeyi ziyarette bulunduklarını söyledi. Taştekin, “Sayın Başkan 22 Ağustos’ta Ankara’da başkanlığımızı ziyaret etmişti. Bu hem iadeyi ziyaret, hem de sendikamız işimizin meslek örgütü, aynı zamanda meslek arkadaşlarımız. Bu bir gönül ziyareti aynı zamanda. 2-3 gündür sahada geziyoruz. Buradaki işletmelerimizin durumunu yerinde görmeye çalışıyoruz, anlamaya çalışıyoruz. Amacımız, burada çalışan arkadaşlarımıza yardımcı olmak. Hem moral, motivasyon hem teknik anlamda hem de önümüzdeki yıl ile ilgili üretim planlarımızı yapmak için buraya geldik. Özellikle Kışla köyünde Türkiye’ye ve dünyaya örnek olabilecek çapta bir sıkılaştırma operasyonu yürütülüyor. Bu çok takdire şayan bir çalışma. Bütün arkadaşlarımı toplantılarda kutladım. Burada da yine işletme müdürlüğü şahsında hepsini kutluyorum. Son derece başarılı bir çalışma yürütülüyor. Bu gelecek yıllardaki programlarımızı gerçekleştirmek için büyük bir avantaj sağlıyor. Yine Çöllolar sahasında da son derece başarılı bir operasyon yürütülüyor. Bizimde yapacaklarımız var, onlar da çalışıyorlar. Nasip olursa her iki işletmemizde de çok iyi üretim rakamlarına geçeceğiz” dedi.
Çöllolar Kömür Sahası’nda üretimin durdurulması ve işçi çıkarmaların başlamasıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Taştekin, “Firmanın kendi tasarrufuyla ilgili, herhangi bir değerlendirmem söz konusu değil. Biz kendi işimizi yapıyoruz. Teknik olarak elimizden geleni yapıp en kısa sürede kömür çıkartmaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz amacımız bu” dedi.
Maden-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı Adil Bölükbaşı ise, Maden Sahaları Daire Başkanı Cuma Ali Taştekin’in ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, sendika olarak üretimin daha da artırılması amacıyla üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini söyledi.
Editör: Haber Merkezi