MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi konusunda maddeler olduğunu, MHP'nin tarım arazilerinin bölünmesine karşı olduğunu söyledi.

Mevcut tarım arazilerini korumanın yanı sıra yeni tarım arazilerinin de edinilmesi gerektiğini kaydeden Aycan, "Hem tarım arazilerinin bölünmesini hem de amaç dışı kullanımı önlememiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

Tarım arazilerinde modern sulama sistemlerinin önemine işaret eden Aycan, modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için yapılacak desteklemeleri doğru ve yerinde bulduklarını belirtti.

Aycan, “Kahramanmaraş bildiğiniz gibi aslında akarsular yönünden zengin bir şehirdir fakat tarım arazilerimizin en fazla yüzde 25-yüzde 30'u sulu tarıma açıktır. Kahramanmaraş, bu kadar su zengini olmasına rağmen, akarsu zengini olmasına rağmen suyunu başka illere vermekte ama kendisi yeteri kadar kullanmamaktadır. Tabii ki bu, tarımsal üretimi etkilemektedir. Tarımsal üretimi artırmak için mutlaka sulu tarımı da desteklemek ve teşvik etmek gerektiği de gerçektir. Bu konudaki maddeyi de bu anlamda destekliyoruz, inşallah daha da desteklenerek modern sulama sistemlerini yaygınlaştırırız çünkü bu suyu da doğru kullanmak, verimli kullanmak ve etkin kullanmak zorundayız.” açıklamasında bulundu.

Şehir merkezlerinde belediye zabıtalarına da tekrar gıda denetim yetkisinin verilmesini önerdiklerini kaydeden Aycan, "Özellikle perakende satışta mutlaka zabıtalar da devreye girmelidir ve böylece daha etkin bir gıda denetimi yapmamız da mümkün olacaktır." ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un açıklamalarına işaret eden Aycan, "Macron'un, Fransa'nın, beraberinde Avrupa'daki özellikle Hollanda ve Avusturya'nın dinimize, Peygamberimize, devletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yaptığı saldırıları nefretle kınıyorum ve aklını başına almaya davet ediyorum. Türk düşmanlığının, Türkiye düşmanlığının, İslam düşmanlığının körüklenmesinin kimseye yararı yoktur." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi