Türkoğlu'na bağlı Beyoğlu beldesindeki Sarılar Su Degirmeni ve mesire alanının açılışı törenle gerçekleşti.
Beyoğlu Beldesi Belediye Başkanı Osman Okumuş’un 2 yıl önce Zekeriye Solak adlı vatandaştan satın alarak park ve mesire alanı haline dönüştürdüğü değirmen parkın açılışı yapıldı. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Okumuş, "9,5 yıllık belediyemizde birçok projelere imza attık ama bu proje bizim için, belediyemiz için çok önemli projeydi. Çünkü bu tarihi su değirmenlerinin nesli tüknmekte olduğu için bölgemizdeki tek değirmendir. Sahibinden 5 yıl boyunca yalvavarak istimlak ettik. Yaklaşık 45 bin liraya. Çok saygı değer Kahramanmaraş valimiz 270 bin lira belediyemize yardımda bulundu. Üzerine de 250 bin biz koyarak burayı hizmete açtık. Bölgemizin en gözde yeri haline geldi. Hem tarihi yaşatmak hem nostanjiyi yaşatmak için bu hizmeti yaptık. Değerleri misafirlerime çok sevdiğim Beyoğlu halkıma ve tüm bölge halkına bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum, herkesin ayağına sağlık" diye konuştu.
TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam da "Şu güzel vadiyi kendi tabii haliyle güzelleştiren Osman Okumuş’a yakışır bir hareket oldu. Gezi Parkı'na gidip Ak Parti iktidarını ağaç kesmekle itham edenlere hitap ediyoruz. Bu güzel tabiat hiç dokunulmadan bakınız ne hale getiriliyor. İşte Ak Partililerin doğa sevgisi budur. Bu konuda başkanımız Osman Okumuş‘u kutluyorum" dedi.
Açılışa Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Parlementerler Birliği Başkanı Nevzat Pakdil, Ak Parti Milletvekili M.Yıldırım Ramazanoğlu Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güveç, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraşmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ak Parti İl Başkanı M.Fatih Erkoç, Kahramanmaraş il Emniyet Müdürü Metin Aşık,Kahramanmaraş İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Özsoy, Kahramanmaraş eski Milletvekili Cafer Tatlıbal, Hanefi Mahçiçek Andırın Belediye Başkanı Baki Tezcan, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Dulkadiroğlu Belediye başkan A.Adayı Necati Okay Kahramanmaraş Belde Belediye Başkanları ve birçok davetli vatandaş katıldı.
Açılışa katılan davetlilere değirmende üğütülen undan yapılan börek, gözleme, bazlama ve ayran ikramı yapıldı.
Editör: Haber Merkezi