Elbistan’a bağlı Beştepe Köyü'ndeki İbrahim Ademoğlu’nun sahibi olduğu tarihi konak, tarihi eser olarak tescillendi.
Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, tarihi konağın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tarihi eser olarak tescillendiğini, mimarisi ve estetik yapısı ile farklı bir görüntüye sahip konağı en iyi şekilde değerleceklerini söyledi.
Yapılacak restorasyon çalışmaları için girişimlerde bulunduklarını belirten Akkoyun, “İçerisindeki mimari yapısıyla çok farklı özelliklere sahip bu konağın turizme kazandırılması için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yazışmalara başladık. İnşallah kısa zamanda bu konağın restoresi gerçekleşir. Elbistan’ın tarihine ve kültürüne ışık tutacak olan bu yapı, gelecek kuşaklara olduğu gibi ulaştırılmalı.” dedi.
100 yılı geçkin bir yapıya sahip olan tarihi İbrahim Ademoğlu Konağı, yapısı itibarı ile de ilginç özelliklere sahip. Konağın mutfak kısmındaki farklı yapı, mutfağın yaz kış belli bir ısıda kalmasına neden olurken, 0 derecenin altına inen sıcaklığı sayesinde gıda maddeleri bozulmadan saklanabiliyor.
Tavan süslemeleri, ahşap oyma işçiliği ve özel yapısı ile dikkat çeken konak, bugüne kadar ayakta kalabilen ender eserler arasında yer alıyor.
Editör: Haber Merkezi