Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Tarihi Kapalıçarşı için yeni bir projenin hayata geçirileceğini açıkladı. Başkan Güngör, “Her fırsatta ifade ettiğimiz gibi şehrimizin tarihi kimliğine uygun çalışmalar içerisinde olacağız. Bu kapsamda Tarihi Kapalı Çarşımızda önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş. Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmaların devamı niteliğinde bir cephe iyileştirme projesi hazırlıyoruz” diye konuştu.

Tarihi Doku Ortaya Çıkacak
Başkan Güngör, “Tarihi Çarşı Cephe İyileştirme çalışmamızın proje ihalesini gerçekleştirdik. Bölgenin, şehrimizin dokusuna uygun bir çalışma hazırlanıyor. Bu projenin hazırlanmasının ardından da yapım ihalesini gerçekleştireceğiz. İş yeri sahipleri ve esnafımızla el birliği içerisinde çok güzel bir proje hayata geçirilmiş olacak. Projemizin hazırlanmasının ardından çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Şehrimize, esnafımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Cephe Yenilenecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek çalışmalar kapsamında Tarihi Kapalı Çarşı’nın Atatürk Bulvarı’na bakan cephesinde yenileme gerçekleştirilecek. Görüntü kirliliğine sebep olan mevcut cephe ve tabela uygulamalarının yerine bölgenin tarihi dokusunu yansıtan uygulamalar yapılacak. Proje çalışmalarının ardından kısa süre içerisinde yapım ihalesine geçilmesi hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi