Afşin Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz, Türkiye’de yapılmış en büyük imar uygulamasının Afşin’de yapıldığını belirterek, ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Yeşil Afşin Gazetesini ziyaret eden Afşin Tapu Müdürü Erdal Yorulmaz, yeni Afşin olarak tasarlanan 10 bin dekarlık alanda yapılan imar uygulamalarının tamamlandığını belirterek, 8 bin adet tapu senedinin oluşturulduğunu söyledi.

Tapu senetlerinin Afşin Belediyesine teslim edildiğini söyleyen Yorulmaz, şunları söyledi:

“İlçemizin Yeşilyurt, Efsus Turan, Emirli, Gerger Alimpınar ve Hüyüklü Mahallelerini kapsayan Türkiye’de yapılmış en büyük dördüncü büyüklükteki imar uygulaması başarı ile tamamlandı. Bu uygulamada yaklaşık 332 adet parsel ihdası gerçekleştirildi. 1281 adet parselin girişi yapılmış ve nihayetinde 1949 yeni imar parseli oluşturulmuştur. Hak sahip dağıtılmak üzere yaklaşık 8 bin adet tapu senedi hazırlanarak Afşin Belediyemize teslim edilmiş ve belediyemizce tapu sahiplerine dağıtılmaya başlanıldı. Bu uygulama ilçemize çok büyük katma değer kazandıracaktır. Bu nedenle emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım. Afşin’imize hayırlı olsun”

Editör: Haber Merkezi