Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ankara’da 28 Eylül-01 Ekim 2017 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde 2.’si düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri’ne Afşin Eshab-ı Kehf’in damga vurduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığının organizesiyle gerçekleşen tanıtım günlerinde Afşin standının dolup taştığını söyleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Göz nurumuz Eshab-ı Kehf ve ilçemizin zenginliklerini Ankaralılarla paylaştık.” dedi.

2. Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinin çok verimli geçtiğini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Güven, “Ankara’da 28 Eylül-01 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenen Kahramanmaraş Tanıtım Günleri, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığının organizesiyle gerçekleşti. Kahramanmaraş Valimize ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş'ın tanıtımı anlamında önemli bir yol aldığını düşünüyorum.” diye konuştu.

Tanıtım günlerinde Eshab-ı Kehf standının yoğun ilgi gördüğünü belirten Güven, “ Afşin Belediyesi olarak Kahramanmaraş Tanıtım Günlerinde standımızla yerimizi aldık. Ankara'da yaşayan, Kahramanmaraş'ta yaşayan hemşehrilerimizle hasret giderdik. Onların memleket özlemlerini bir nebze de olsun giderdik. Diğer taraftan da bizler için çok önemli bir tema vardı. UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Eshab-ı Kehf standımız vardı. Tanıtım konusunda elimizden geleni yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Hemşerilerimiz 4 gün boyunca süren tanıtım günlerinde bizleri yalnız bırakmadılar. Kahramanmaraşlılar Derneği, Kahramanmaraş Eğitim Vakfı, Ankara da yaşayan Kahramanmaraşlı ve Afşinli kardeşlerimiz, Afşin Sevdalıları bizleri yalnız bırakmadılar. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, özelikle onların katkıları ile organizasyon olağanüstü başarılı geçti.” açıklamasında bulundu.

‘Gönül Adamlarından Afşin’e Büyük ilgi’

Afşin standında birçok ziyaretçinin geldiğini ve etkinliğin yapıldığını sözlerine ekleyen Güven şöyle devam etti:

“Gönül adamları, Kahramanmaraş’ın, Afşin’in yetiştirdiği gönül insanlarımızın evlatları bizim standımızı ziyaret ettiler. Tevafuk da oldu. Bölgemizde yetişen gönül adamları olan Âşık Mahsuni Şerif ve Abdürrahim Karakoç’un evlatları olan Türk İslam Karakoç, Emrah Mahsuni ve Ali Mahsuni aynı anda standımızda bulundular. Ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

-Afşin Standında Mini Konserler;

Kahramanmaraşlı, Afşinli ozanlarımız, sanatçılarımız Standımıza geldiler. Hemşerilerimiz ile hasret giderdiler, özelliklede Mahsuni Şerif türkülerini okudular. Hacı Bekir Mert, Emrah Mahsuni ve Ali Yar ben onlara çok teşekkür ediyorum. Türk İslam Karakoç beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Dolu dolu geçti tanıtım etkinliklerimiz, amaç hâsıl oldu diye düşünüyorum. İnşallah İstanbul ve devamında da önümüzdeki yıl Ankara da tanıtım etkinliklerine devam edeceğiz. Afşin’imizin Kültürünü, Mirasını ve Değerlerini bulduğumuz her fırsatta ulusal anlamda tanıtımını sağlamak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz. Diliyorum ki bu tür organizasyonlar ile Kahramanmaraş’ımızı, Afşin’imizi dünyaya daha iyi, daha güzel tanıtırız. Emeği geçen herkese ben çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum”

Editör: Haber Merkezi