Afşin'de, "Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri  Anma ve Tanıtma Programı" düzenlendi.

Kayseri’de merhum Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerinin torunu Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclis Üyesi  Kayserili İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu, Tanır Mahallesinde Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri için, anma ve tanıtma programı düzenledi.

İbrahim Tennuri Hazretleri'ni anma etkinliği için Tanır Mahallesinde yapılan programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediyesi Başkanı Vekili İsmail Kaya, Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, kurum amirleri, sivil toplumu kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri  anma ve tanıtma programında konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Tanır Mahallemizde doğup büyüyen Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri için Tanır'da anma ve tanıtım programı düzenlendi. Bundan bir kaç gün önce Rıfat Bey bizleri ziyaret ettiğinde Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri hakkında bizleri bilgilendirdi. Bizler daha önce Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerini tanımıyorduk, Rıfat Güpgüpoğlu sayesinde tanıdık. Afşin'imiz bilindiği üzere şairlerin, erenlerin ve ozanların diyarıdır. Tanır doğumlu olan Aşık Yener'i, Hayati Vasfi Taşyürek'i, Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerini ve gene yakın mahallemizde doğup büyüyen Aşık Mahsuni Şerif'i rahmetle anıyorum. İnşallah bu programla Afşinli, Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerini tanıyacaktır ve önümüzdeki günlerde bunun için gereğini yapacaktır. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Rıfat Güpgüpoğlu'na, Sadullah Kavak'a teşekkür ediyorum." dedi

Daha sonra konuşma yapan Vakıflar Genel Müdürlüğü Vakıflar Meclis Üyesi  Kayserili İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu, "Uzun zamandır Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri hakkında araştırma yapıyorum. Araştırmalarım kapsamında Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri'nin babasının ve kendisinin burada Tanır'da doğduğunu öğrendim. İki yıl önce Tanır'a geldik ve oğluma dedim ki; burayı sahiplenelim ve burayı herkese tanıtalım, anlatalım. Madem ki bizim atamız Şeyh İbrahim Tennuri Hazretleri bu küçücük kasabadan çıkmış, dev olmuş, bunu öğrenen yavrularımız, inşallah Şeyh Tennuri Hazretlerine izinden giderek  benzer devler olabilir diye düşündüm. Şeyh Tennuri Hazretlerinin doğum yılı benim hesabıma göre 1400, ilk eğitimini bu bölgede yapıyor ve ardından Konya'ya gidiyor. Sarı Yakup'tan ilk ilim irfan derslerini alıktan sonra 25 yaşları civarında Akşemseddin Hazretlerini buluyor ve ondan eğitim alıyor. Daha sonra Kayseri'ye geliyor ve müderrislik yapıyor. Osmanlı tapu kayıtlarında 1438 yılında Kayseri'de eğitim verdiği bilgilerine ulaştık." şeklinde konuştu.

Şeyh Tennuri Hazretlerinin doğum yeri olan Tanır'a sahip çıkma istediklerini belirten Güpgüpoğlu,"Şeyh İbrahim Tennuri Hazretlerinin doğum yeri olan Tanır'a bizler sahip çıkmak istiyoruz. Bu çerçeve'de Tanır Mahallemize eğitim, okul, cami ve kuran kurslarımızla alakalı ne kadar yardım yapabilirsek elimizden geldiği kadar yapacağız. Tanır'ı herkesin bilmesini ve tanımasını istiyorum. İnşallah bundan sonra Tanır'a çok kez geleceğiz ve sizlerinde yardımlarıyla Tanır'ı herkese duyuracağız. Şeyh Tennuri Hazretleri için zaman zaman Kayseri'de sempozyum yapılmaktadır. Bundan sonra inşallah Afşin'de de bu sempozyumları düzenleyeceğiz ve Afşinli hemşerilerimiz Şeyh Tennuri Hazretlerini daha yakından tanıyacaklar. Nasıl ki Hz. Mevlana hepimizin dedesi, Şeyh Tennuri Hazretleri de hepimizin şeyhidir." açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi