Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün tarafından Tanır Mahallesinde çiftçi bilgilendirme toplantısı yapıldı.
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Mahallelerimizde düzenlediğimiz periyodik toplantılarla çiftçilerimizi bilinçlendirmeye ve bölgemizde bulunan tarımsal potansiyeli ortaya çıkarmaya çalışıyoruz."dedi.

Konu hakkında açıklama yapan, Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Personellerince İlçemiz Tanır Mahallesinde Çiftçi eğitim toplantısı düzenlendik. Konusunda uzman teknik personellerimizin verdiği eğitimde, üretirlerimize zirai olarak bitki koruma ürünlerinin kullanımı, saklanması, toprak tahlili ve analizleri, analizlere uygun gübreleme yöntemleri, ceviz yetiştiriciliği konuları anlatıldı. Hayvan Sağlığı biriminde görevli Veteriner Hekimlerin de hazır bulunduğu toplantıda ayrıca "Bulaşıcı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele Yöntemleri ve Hayvan Alım Satımında Resmi İşlemlerin Nasıl Yapılacağı" hakkında bilgi verildi."şeklinde konuştu.

İlçe Müdürü Muttalip Kurt, konu ile ilgili olarak; "İlçe Müdürlüğümüz olarak İlçemizin ekonomik yapısında Tarım ve Hayvancılığın önemini biliyoruz. Buna paralel olarak tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde  çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi gerekliliğinin de farkındayız. Amacımız İlçemizde var olan potansiyeli açığa çıkarmaktır. Bu amaçla, bu yıl planlanmış olan Çiftçi Eğitim Toplantılarının ilkini Tanır Mahallemizde düzenledik ve periyodik olarak ilçemiz genelinde eğitimlerimize devam edeceğiz. Bölge çiftçimizin de katılım göstermesi tek dileğimizdir."dedi. 
Editör: Haber Merkezi