Afşin’de Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekiliş biletleri satışa sunulmaya başlandı. "Talih kuşu", yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin tam bilete çıkması durumunda, 61 milyon lira ile tarihinin en büyük ikramiyesini vermiş olacak

Şans oyunlarına ilgi gösteren kişiler başta olmak üzere Afşin’de birçok vatandaş 2018 Yılı Milli Piyango’nun 61 milyon lira değerindeki çekilişi için bilet satın olmaya devam ediyor.

Milli Piyango İdaresi’nin Merkez Bankası Banknot Matbaası'nda bastırdığı yılbaşı özel çekiliş biletleri Afşin’deki bayilere ulaştırıldı.

2018’de milyoner olmak ve ikramiye kazanmak isteyen vatandaşlar, Atatürk Caddesi üzerindeki seyyar milli piyango satıcıları ile büfelerden bir umut olsun diye bilet almaya başladı.

Umudunu piyangoya bağlayanların 2 milyonu, yılbaşı gecesi amortiyle yetinecek. 61 milyon liralık büyük ikramiyeyi kıl payı kaçıran 63 kişiye de teselli ikramiyesi olarak 61 bin lira ödenecek.

Böylece yılbaşı özel çekilişinde 2 milyon 950 bin 269 adet ikramiye dağıtılacak. Toplam ikramiye tutarı da 349 milyon 243 bin lirayı bulacak.

Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin tümünün satılmaması durumunda, büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi verilmiş olacak.

Çeyrek 15, Yarım 30 ve Tam 60 TL 2018 Milli Piyango büyük ikramiye biletleri satışa sunulduğunu belirten büfe sahibi Mehmet Terzi, piyango biletlerine Afşin’de ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Terzi, “Bilet satışlarımız 1 Aralık 2017 de başladı. 2018 yılı için belirlenen ücret 61 Milyon olmak üzere belirlendi. Çeyrek bilek 15 yarım bilet 30 tüm bilet 60 Lira olarak satışta. 500 adet getirdiğim milli piyango biletleri 1 haftada bitti. Tekrar getireceğim, Afşin’de ilgi yoğun.  2018 yılının vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “dedi.

2018 yılı için Milli Piyango bileti alan Ali Türktcephe, “61 Milyon büyük ikramiye için bende bir bilet aldım. Eğer piyango bana çıkarsa bir takım hayallerim var. Onları gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Umarım büyük ikramiye bana çıkar.  “açıklamasında bulundu.

Sahte biletlere dikkat

Biletlerin basımında kullanılan kâğıdın dokusunda, yuvarlak içerisinde Milli Piyango amblemli fligran bulunuyor ve gün ışığına tutulduğunda görülüyor. Kâğıdın her tarafına homojen olarak dağılmış ve sadece mor ışık altında görülebilen uzunluğu en az 3 milimetre olan parlayan ve kesin çizgiler şeklinde mavi ve sarı renkli görünmez elyaf da yer alıyor. Kompozisyon bölümünün üst ve alt bölümünde bulunan mini "Milli Piyango" yazısı, renkli fotokopi çekildiğinde dağılma özelliğine sahip. Biletin tarih ve bedelinin yazıldığı bölümdeki ince çizgiler fotokopi çekildiğinde dağılıyor ve netliğini kaybediyor.

Editör: Haber Merkezi