Afşin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Afşin'de maddi durumu iyi olmayan ailelere 4 bin ton kömür dağıtılacak. Kömür dağıtımı 4 bin  aileye 1 er ton şeklinde dağıtılacak.
 
Başbakanlık tarafından tüm ülke genelinde yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan kışlık kömür yardımı sürüyor. Afşin Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yoksul ailelere kömür dağıtımı yapılacak. Her yıl 500 veya 750 kg dağıtılan kömür bu yıl 1 ton şeklinde dağıtılacak.
 
Konu hakkında bilgi veren Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, “Bu kış döneminde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızca dağıtılacak olan kömür Afşin’de maddi durumu iyi olmayan ailelerimize dağıtılmak üzere depolarımıza gelmeye başladı. Bu sene toplamda 4 bin ton kömür dağıtılacak. Geçen sene 3 bin 400 ton idi. Bu sene 500 ton daha artırdık. Biz bu kömürü en kısa sürede Afşin'de maddi durumu iyi olmayan ailelerimize dağıtmayı düşünüyoruz. Kömür dağıtımını sistemli bir şekilde mahalle mahalle dağıtmaya başlayacağız. Ağır kış şartları gelmeden önce inşallah fakir olan vatandaşlarımız bu kömüre sahip olacaklar. Kömürler 1'er ton şeklinde dağıtılacak. Bu yardımların bir nebze de olsa bu kış günlerinde vatandaşlarımızı memnun edeceğini tahmin ediyorum.” açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi