Elbistan'da ki hayvan yetiştiricilerine yönelik olarak İş-Kur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen süt sığırı yetiştiriciliği kursu başladı. 
Kursa katılan 30’a yakın kursiyer, 80 saatlik eğitimin ardından sınava tabi tutulacak. Sınavda başarılı olan kursiyerler sertifika sahibi olacak.

İş-Kur, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan protokol çerçevesinde Elbistan’daki hayvan yetiştiricilerinin katıldığı süt sığırı yetiştiriciliği kursu açıldı. Yaklaşık 30 kursiyerin katıldığı kurslar, Elbistan Ziraat Odası toplantı salonunda İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Abdurrahman Aygün tarafından veriliyor. 2 Aralık’ta başlayan eğitimler, günlük 8 saat şeklinde olacak. Toplam 80 saatlik kursun sonunda ise kursiyerler sınava girecek. Başarılı olan kursiyerlere ise sertifika verilecek.

Kursta, süt sığırlarında bakım ve besleme, sığır barınakları, sağım teknikleri, süt verimini etkileyen faktörler, damızlık seçimi, hayvan hastalıkları ve korunma yöntemleri gibi konular anlatılacak.

Editör: Haber Merkezi