İŞKUR, Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Afşin Ziraat Odası tarafından "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi" kapsamında düzenlenen  'Süt Sığırı Yetiştiriciliği' kursuna katılanlar sertifikalarını aldı.
İlçe Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde konuşma yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Tarım Müdürlüğü olarak, yeni ve farklı ürünlerin denenmesi, hayvancılıkta süt veriminin ve ırk kalitesinin artırılması çalışmaları Avrupa Birliğine uyum çerçevesinde standartları yüksek ürünlerin elde edilmesi kapsamında yapılan çalışmaların çok önemli olduğuna değindi. 
Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  İhsan Emiralioğlu, Afşin'in hayvancılık alanında gelişme kaydettiğini aktardı. 

2010 yılında Afşin'in yaklaşık 100 bin TL hayvancılık desteklemesini aldığını hatırlatan  Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü  Emiralioğlu, " İlçemizde 2014 yılı içerisinde sadece 1.7 milyon TL hayvancılık desteklemesi yapıldı. Bu kayıt Afşin'in artık daha sürdürülebilir bir iş yaptığının göstergesidir" dedi.

Çiftçilerin ülke ekonomisine büyük katkılarda bulunduğunu söyleyen Emiralioğlu, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen kursların çiftçilerin gelişimi için çok önemli olduğuna değinerek, " Afşin'de hayvancılık, önümüzdeki yıllar içerisinde kendi rekorlarını kırarak deva edecektir. İlçemizde artık dışarıya süt satımı yapıyoruz ve ithal hayvanların durumu daha iyi noktaya geldi" diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, düzenlenen Süt Sığırı Yetiştiriciliği kursunda 42 kişinin sertifika almaya hak kazandığını belirtti. 

Süt Sığırcılığı kursuyla ilçede hayvancılığın gelişmesini ve süt üretimini yapan çiftçilerin süt sığırcılığını temel bilgilerine sahip olmalarını hedeflediklerini ifade eden Kurt;

"Kurs süresince yem bitkileri yetiştirme, süt sığırcılığı çiftliklerini planlama, alet ve ekipmanları kullanma, süt sığırlarını besleme, süt sığırlarında sürü yönetimi, sağlıklı süt üretmek, hasada karşı koruyu önlemler almak hakkında veteriner hekimlerimiz tarafından bilgilerini aktarmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, süt sığırı yetiştiriciliği kursunu başarı ile tamamlayan 42 kursiyer sertifikasını aldı.

Törene, İlçe Jandarma  Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Gedik,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar,  İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Mustafa Akgül, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Asef Arslan ile çok sayıda çiftçi katıldı.



Editör: Haber Merkezi