Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde ilçe merkezindeki caddelerde radar uygulaması başlatıldı.

Trafik kazaları ve kural ihlallerinin önüne geçebilmek için başlatılan radar uygulaması kapsamında şehir içi hız limitini aşan sürücülere ceza kesilecek.

Haftanın belirli günlerinde ilçe merkezindeki caddelerde görev yapacak İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin ortaklaşa çalışmasında video kameralı radar aracı ile hız limitine uymayan sürücüler trafik cezası ile karşı karşıya kalacak.

Konuya ilişkin Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" İlçemiz Emniyet Müdürlüğünde video kameralı radar aracı bulunmamaktadır. Bu nedenle kameralı radar uygulaması yapılan yerlerde hız kurallarına uyudukları, bulunmayan bölgelerde ise başta sürücüler olmak üzere birçok trafik kuralı ihlali yapıldığından kazalara neden olmakta. Bu durumların önüne geçilmesi için sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riskini yükseltmek ve tüm kara yolu güzergahlarında başta sürücülere olmak üzere tüm yol kullanıcılarına kurallara uyma alışkanlıklarını kazandırmak amacıyla kazaların yoğun olarak meydana geldiği ve gelme riskinin yüksek olduğu idaremiz Afşin’de dahilinde bulunan tüm caddelerde haftada iki gün, saatleri de değişimli olarak radar uygulaması yapılmakta. Radar uygulaması ana caddeler başta olmak üzere ilçe merkezinde dönüşümlü olarak gerçekleştirilmeye devam edilecek."

Editör: Haber Merkezi