Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kızılay işbirliğinde kentte ikamet eden Suriyelilere ilk yardım, yangın ve arama-kurtarma eğitimleri verilecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ile Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi Yönetici Vekili Gizem Birginal tarafından eğitim protokolü imzalandı.

Çetinkaya, yaptığı açıklamada, yapılan protokol çerçevesinde, Kahramanmaraş'ta bulunan Suriyelilere ilk yardım, yangın ve arama-kurtarma eğitimleri verileceğini söyledi.

Eğitimin, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirileceğini ve Arama Kurtarma ve Moral Destek (AKMOD) tarafından verileceğini dile getiren Çetinkaya, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren AKMOD teşkilatının, gönüllülük esasına göre çalışan ve sayıları 4 bini geçen bir oluşum olduğunu, yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde görev yaptığını kaydetti.

Bu arada eğitimlerin ardından Suriyeli gönüllülerin spor, dağcılık, koordinasyon konularında da diğer AKMOD etkinliklerine katılacakları belirtildi.

Projeyle Suriyeli sığınmacıların, olası yangın, deprem, sel gibi durumlarda doğru ve bilinçli hareket etmeleri, gerektiğinde müdahale ekiplerine destek vermelerinin hedeflendiği kaydedildi.

Editör: Haber Merkezi