Suriye'nin İdlip kentinde lise öğrencisiyken can güvenliği olmadığı için ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan 16  yaşındaki Büşra Zeytun, yarım kalan eğitimini İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamak istiyor.
İdlip Lisesi 1. sınıf öğrencisiyken can güvenliği olmaması nedeniyle ailesiyle birlikte Türkiye'ye sığınan Zeytun, ailesinin Türkoğlu ilçesinde kiraladığı evde yaşamını sürdürüyor.
Bütün hayalinin yarım kalan eğitimini bir gün tamamlamak ve öğretmen olmak istediğini anlatan Zeytun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi gayretiyle Türkçe öğrendiğini ifade etti.
Zeytun, Esed güçlerinin okulları bombalamaya başlaması üzerine babası tarafından kardeşleri ve annesiyle birlikte Türkiye sınırına kadar bırakıldığını ve bir yıldır Türkiye'de olduklarını bir süre çadır kentte kaldıktan sonra ise eğitim için Türkoğlu ilçesine yerleştiklerini söyledi.
 
 İmam Hatip Lisesi'nde okumak için girişimlerde bulundu
 
Eğitiminin yarım kalmasının hayallerini yıkmadığını Bir Gün Mutlaka okuyup öğretmen olacağını dile getiren  Zeytun, başvrusunun kabul edilmesi halinde bütün eğitim masraflarını Türkoğlu Belediyesi'nin üstlendiğini belirtti.
Türkiye'de kendilerine çok iyi davrandıklarını kaydeden Zeytun, şunları söyledi: "Tüm ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. Bizi kendilerinden hiç ayırt etmiyorlar. Burada geçen zamanımı boşa harcamadan eğitimime kaldığım yerden devam etmek istiyorum. Bu konuda beni hiç yalnız bırakmayan Türk halkına teşekkür ediyorum."
Belediye Başkanı Mustafa Taşhan ise Büşra'nın eğitim durumu ile ilgili olarak çadırkent yönetimi tarafından kendilerine bilgi verildiğini belirtti.
Belediye Beyaz Masa aracılığı aileye ulaşıp ihtiyaçları doğrultusunda çalışma başlattıklarını dile getiren Taşhan, "Büşra'nın okul kaydının sorunsuz bir şekilde yapılması halinde eğitim masraflarını belediyemizce karşılamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan ise Türkiye'ye sığınan Suriyeli ailelerin komisyona müracaat etmeleri halinde gerekli değerlendirmelerin yapılıp uygun okul ve sınıflara yerleştirileceğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi