Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli Türkmenler, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür etti.

Afşin’de, Şehit Er Ömer Erüstün Meydanına toplanan Suriyeli Türkmenler adına açıklama yapan Suriye Türkmen’i Fatih Köroğlu, Suriye’de, Esat zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Türkmenlere kapılarını her zaman açık tutan Türkiye’ye teşekkür ettiklerini belirtti.

Ellerinde Arapça "Teşekkürler Erdoğan, Teşekkürler Davutoğlu, Teşekkürler Türkiye" yazılı dövizler, Türk ve Türkmen bayraklarıyla Afşin ilçesindeki Şehit Er Ömer Erüstün Meydanı'na toplanan Türkmenler, sloganlarla Türkiye'ye minnetlerini ifade etti.

Bayırbucak Türkmenlerini bombalayan Rus uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin Türkmenler açısından büyük bir moral kaynağı olduğunu söyleyen Suriye Türkmen’i Köroğlu, “Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Türkiye Cumhuriyetini yönetenlere ne kadar minnettar olsak azdır” dedi.

Esat zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını ve sınır kapıları açılarak, maddi manevi her türlü desteğin sağlandığını ifade eden Köroğlu, “ Türkiye’nin, Türkmenlerin yanında olacağı hususunda hiç şüphemiz yoktur. Sizlerin destekleri sürdüğü müddetçe bizler asla pes etmeyeceğiz. Bir gün Esat rejimi gidip yerine yeni bir yönetim gelmesini sabırsızlıkla beklemekteyiz” açıklamasında bulundu.

 Suriye’de yaşanan savaş son bulup, yeni yönetim kurulduğunda tekrar ülkelerine dönmek istediklerini ifade eden Köroğlu, “ Ülkemize döndüğümüzde Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin bizlere vermiş olduğu desteği hiçbir zaman unutmayacağız. Bu vefa, tarih sayfasına altın harflerle yazılacaktır. Bizlere vermiş olduğunuz destek, sadece bizleri, şuan ki zor durumdan kurtarmakla kalmıyor, bizlerin ve çocuklarımızın geleceği içinde umut oluyorsunuz. Bir gün ülkemize döndüğümüzde her ne kadar sınırlarımız ayrı olsa da bizler daima Türk milletinin bir parçası olarak ülkemizde yaşarken sizleri asla unutmayacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin, ezilen mazlum milletlerin yanında olduğuna değinen Köroğlu, Türk jetlerinin Rus uçağını düşürmesi, yalnızca bizlere umut olmakla kalmamış, Türk Milletinin ve ordusunun ne kadar güçlü ve kararlı olduğunu da tüm dünyaya ispat etmiştir. Rus uçağının düşürülmesiyle bir kez daha anlaşılmıştır ki Türk Milleti ve Devleti daima ezilen mazlumun milletlerin sesi olmuştur. Dünyanın değişik yerlerinde yapılan zulümleri dünya liderlerine duyurmuş ve bu zulümlerin karşısında olduğunu açıkça beyan etmiştir” dedi.

Türkmenlere çıkılan destek dolayı Türkiye’ye teşekkür eden Köroğlu, “Biz Suriye Türkmenleri olarak bir kez daha başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, Türk milletine, Türk ordusuna ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine sonsuz minnetlerimizi belirtir, saygılarımızı sunarız” diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Suriyeli öğretmen Şuruk Badawi, “ Türkiye, Suriye’den kaçan Türkmenlere ve diğer Suriyeli sığınmacılara kucak açtı. Türkiye’ye, Afşin Kaymakamına, Afşin Belediye Başkanına teşekkür ediyorum. Suriyeli yavrularımıza okul açtılar, 4 yıldır okula gidemeyen çocuklarımız Afşin’de açılan okulda eğitimlerine devam ediyorlar” açıklamasında bulundu.


Editör: Haber Merkezi