Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Afşin'e gelen Suriyeli sığınmacılara kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı. 
Kış mevsiminin gelmesiyle nedeniyle Afşin'de bulunan Suriyeli sığınmacılara ihtiyacı olan kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı.
Afşin'de bulunan Suriyelilere yardım etmek için, ilçede Suriye Gönüllüleri topluluğu oluşturuldu. bu topluluk sayesinde Suriyelilerin ihtiyacı olan yardımlar bir merkezde toplanıyor ve  ihtiyaca göre dağıtımı sağlanıyor.
Suriye Gönülleri adına konuşan Emekli Öğretmen Muttalip Terzi, "Afşin'de bulunan Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçlarıyla ilgilenmeye çalışıyoruz. Afşin'de barınan Sürüyeli kardeşlerimizin, derlerini, sıkıntılarını dinleyerek halkımızın destekleriyle onlara çare bulmaya çalışıyoruz."dedi.
Kış aylarının geldiğini ve ilçede bulunan Suriyelilere destek olmaya çağıran Terzi; "Daha önce Salim Taşyürek kardeşimizin bizim kullanmamız için verdiği küçük bir elbise depomuz vardı ve orası artık bize yetmez oldu. Çünkü Afşin'de hayır sahiplerinin sayısı arttı ve bunun üzerine Koray Kıraç Bey bizlere geniş bir dükkan tahsis etti. Şuanda yeni yerimize taşındık ve Suriyeli kardeşlerimize daha güzel hizmet etmek için çalışıyoruz. Ülkelerindeki savaştan kaçarak Afşin'e sığınan kardeşlerimize yardımı noktasında Afşin Kaymakamımız Fatih Aksoy destek vermektedir. Ayrıca İstanbul'da bulunan AFM Giyim'in sahibi olan Afşinli hemşerimiz Ali Görür  kardeşimizi her yıl olduğu gibi okullarımızda maddi durumu iyi olmayan öğrencilerimize giyecek yardımında bulunuyor. Bu yıl bizlere de kışlık giysi yardımında bulunarak destek oldu. Bu yardımların yanı sıra, Eshab-ı Kehf Eğitim, Çevre Yardımlaşma Derneği adına Abdullah Büyük Hocamız, kışlık çocuk giysileri, ayakkabı ve battaniye gönderdi. Bu biriken eşyalardan Suriyeli kardeşlerimizin faydalanması için büyük bir dükkanda bunları sergiliyoruz."açıklamasında bulundu.
Terzi konuşmasını şu şekilde sonlandırdı;
"Suriyeli kardeşlerimize yardım etmek isteyen vatandaşlarımız Pazar yerinin aşağısında bulunan yeni depomuza ikinci el veya kullanmadıkları eşyaları getirip bırakabilirler.Afşin halkımız Suriyelilere yardım konusunda çok büyük bir destek veriyor. Bu yardımın hiç eksilmeden devam etmesi gerekiyor. Vatandaşlarımız kullanmadıkları eşyaları bizlere gönderiyorlar ve yardım ediyorlar. İlçemizde bulunan Suriyeliler bizim kardeşlerimiz ve onlara her zaman destek olmalıyız. Çünkü bunlar bizlerin misafirleri,  hatalarını ve kusurlarını görmezden gelmek zorundayız. Ayrıca siyasi olarak değerlendirmemiz gerekiyor, şuanda bizi ilgilendiren tek durum bizlerin yanlarına sığınan ve bizlere muhtaç olan kardeşlerimizin ellerinde tutmaktır. İnşallah biran evvel savaş biter ve Suriyeli kardeşlerimiz memleketlerine döner"
Editör: Haber Merkezi