Makine İmalat Sanayii Dernekleri Federasyonu’nun (MAKFED) Genel Sekreterlik görevine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Sanayi Genel Müdürü olarak görev yapan  hemşerimiz Dr. Süfyan Emiroğlu getirildi.

20 yılı aşkın süredir bürokraside görev yapan Süfyan Emiroğlu, bir önceki dönemde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştü. Evli ve üç çocuk babası olan Emiroğlu, İngilizce ve Korece biliyor.

Yeni görevlendirmeyi değerlendiren MAKFED Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, Emiroğlu ile birlikte federasyonun daha güçlenmiş bir yapıya kavuştuğunu söyledi.

“MAKFED olarak makine imalat sektörünün büyük bölümünü kapsayan 16 sektör derneğinin katılımıyla, tek çatı altında sektörel bütünleşme yolunda tarihi bir adım attık” diyen Dalgakıran, “Makine imalat sanayi ile ilgili tüm politika ve uygulamaların belirlenmesinde etkin rol üstlenmek üzere yapacağımız çalışmalarda yeni Genel Sekreterimizin bilgisi ve donanımıyla bize güç katacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi