Kahramanmaraş'ta hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyir etmesiyle su arayışında olan yabani hayvanlar yerleşim alanlarına yöneldi. Bölgede 'Karayılan' olarak bilinen zehirsiz yılan bir vatandaşın su deposuna girdi. Su deposunda yılanı gören ev sahibi ve vatandaşlar, sıkıştığı yerden kurtarmak için adeta seferber oldu. 
Kahramanmaraş'ın Ahirdağı Küçükgöl mevkiinde ikamet eden Mustafa Uludağ, evinin su deposunu kontrol ettiği sırada içinde bir yılanı fark etti. Yılanı su deposundan çıkarmak isteyen Mustafa Uludağ, başarısız olunca komşularından yardım istedi. Komşularının da başarısız olmasıyla ev sahibi,Kahramanmaraş Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği'nden yardım istedi.
Yapılan yardım çağrısıyla kısa sürede olay yerine giden KADAK Başkanı Sayit Kılıçsallayan ve ekibi, yılanı sıkıştığı yerden kurtararak, doğal ortamına bıraktı.
Yıların soğuk bir hayvan olmasına rağmen doğadaki rolünün çok önemli olduğunu ifade eden KADAK Başkanı Sayit Kılıçsallayan, özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşları bu gibi durumlarda tedbirli olmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi