Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Afşin’deki su sorununu bir türlü çözemediği gibi birde Çöllolar Kömür Havzası’nda bulunan ve saniyede 150 litre suyu “maliyeti yüksek” gerekçesiyle Afşin’e getirmedi.
Afşin merkez mahalle muhtarları Çöllolar Kömür Havzası’nda bulunan ve saniyede 150 litre suyun Afşin’e verilmesini istediler. 9 Merkez mahalle muhtarı Çöllolar Kömür Havzası’na giderek, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)tarafından açılan büyük su kuyularını incelediler.
 
Çöllolar Kömür Havzası’ndaki suyun Afşin’e verilmesini isteyen mahalle muhtarları şunları kaydettiler:
“Afşin’in bir çok yerinde yaklaşık 2-3 aydır su yok. Mahalle sakinlerimiz bidonlarla evlerine suları cami avlusunda bulunan musluklardan temin ediyorlar. Mahalle sakinleri bizim yanımıza gelerek su sorunu dile getiriyorlar. Bizde gerekli yerlere mahalle sakinlerimizin şikayetlerini iletiyoruz. İlgililer mahallelerde açtığı su kuyuları ile su sorununu çözmeye çalışıyorlar. Fakat bu sorunu çözmez. Afşin ovası su anlamında zengin bir yer. Hemen yanı başımızda bulunan Çöllolar Kömür Havzası’da nerden baksan 600-650 tane su kuyusu var. Bunun yanı sıra MTA’nın açmış olduğu dev su kuyuları var. Mesela şuan yanında bulunduğumuz su kuyusunda yaklaşık saniyede 150 litre su var. Bu su mutlaka Afşin’e getirilmeli. Akdere İçme Suyu Afşin’e yıla kadar gelmesi mümkün değil. Bu yüzden bu su mutlaka Afşin’e getirilmeli. 2 yıl sonrada bu su çiftçilerimize verilir. Kurak olan arazilerin bir bölümüne bu su yeter. Mahalle sakinleri artık su istiyor.Geçtiğimiz gün, KASKİ Genel Müdürü ile görüştük.Bu suyun Afşin’e gelmesini istedik. Fakat aldığımız cevap bizli çok şaşırttı. Neymiş efendim, “maliyet yüksek” miş . Böyle bir anlayış olamaz. Çöllolar Kömür Havzası, Afşin’e tam 10 kilometre. Su borularının bir takımı döşenmiş vaziyette. İnsanlara bahane üreteceklerine su versinler. Biz bunu istiyoruz” dediler.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi