Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yapmakta olduğu hizmetler sivil toplum kuruluşu temsilcilerine gezdirilerek hizmetler anlatıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi başkanlığı organizasyonu ile gerçekleştirilen hizmetler gezisi Milli İrade Meydanı ve Katlı otoparktan başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Harun Buz ve Fatih Bülbül’ün eşlik ettiği gezide genel sekreter yardımcıları hizmetler hakkında bilgi vererek sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorularını da ve cevaplandırdılar.

Yapımı devam eden ve sona yaklaşılan Arasa Çok katlı otopark inşaatına geçen sivil toplum kuruluşu temsilcileri burada yapılan çalışmaları yerinde gözlemlediler ve genel sekreter yardımcısı Harun Buz’dan projeye ilişkin bilgileri dinlediler.

Arasa Çok Katlı otopark İnşaatının ardından 15 Temmuz Millet Bahçesine geçen sivil toplum kuruluşu temsilcileri burada 15 Temmuz’u anlata figürleri tek tek incelediler ve 15 Temmuz’da şehit olanların resimlerinin sergilendiği yerde topluca dua ederek Fatiha okudular.

15 Temmuz Millet Bahçesi’nin ardından Kahramanmaraş Atıksu Arıtma Tesislerine geçen sivil toplum kuruluşu temsilcileri burada da atıksu arıtma tesislerinin işleyişine ilişkin yetkililerden bilgiler aldılar.

Yapımı tamamlanarak geçen sene hizmete giren Sümbüllü Bulvarı’na geçen sivil toplum kuruluşu temsilcileri burada da Genel Sekreter Yardımcısı Harun Buz'dan Sümbüllü Bulvarı’nın yapılışına ilişkin bilgiler aldılar.

Yapımına kısa bir süre önce başlanan Çukurova Tünel Kavşağına gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri çalışmaları yerinde gördüler ve Kuzey Çevre Yolu’na geçtiler.

Kuzey Çevre Yolu’nda sivil topum kuruluşu temsilcilerinin hizmetler gezisine eşlik eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, burada Kuzey Çevre Yoluna ilişkin bilgiler aktardı.

KAHRAMANMARAŞ’IMIZ YENİ BİR VİZYON KAZANACAK

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş’ımızdaki sivil topum kuruluşu temsilcilerimizle hizmetlerimizi geziyoruz ve onlara yaptığımız hizmetlerimizi tek tek göstererek bilgiler aktarıyoruz. Bu hizmetlerimiz kısa sürede tamamlandığında Kahramanmaraş’ımız yeni bir vizyon kazanmış olacak. Marka şehir olma yolunda çok önemli projeler bunlar. Büyükşehir Belediyesi yasası ile beraber çok önemli hizmetlere imza atmaktayız. Tabii burada sivil toplum kuruluşlarımızın ve halkımızın desteği çok önemli. Marifet iltifata tabidir. Kahramanmaraş halkının desteği bize güç vermektedir. Bizler de yıllardan beri özlediğimiz ve hep konuştuğumuz hizmetleri tek te yerine getirmenin mutluluğu ve gayreti içindeyiz. Sivil toplum kuruluşlarımıza ve Kahramanmaraş Halkımıza çok teşekkür ediyoruz.

3.5 yıllık bir zaman dilimde yaklaşık 3 bin kilometre asfalt yol yaptık. 2 bin kilometreden fazla içmesuyu isale hattı yaptık ve yapmaya da devam etmekteyiz. Yüzlerce dönüm park ve mesire alanları, otoparklar, çevre düzenlemeleri, battı çıktılar yapıyoruz. Kahramanmaraş’ımızı hak ettiği yere getirmek için hep beraberce omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kuzey Çevre Yolu’nda yapılan gezi ve incelemelerin ardından sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte yenilen öğle yemeğinin ardından Yedikuyular Kayak Merkezi’ne geçildi.

Yedikuyular Kayak Merkezi’nde pistlerin tamamlandığını telesijey ve teleski direklerinin dikildiği belirten Başkan Erkoç: “Burada direkler arası halatların çekilmesi kaldı. O da tamamlanmak üzere. Burada insanlarımızın kışın kayak yapmalarına imkan sağladığımız gibi yazın da mesire alanı olarak kullanmaları için çalışma ve gayretlerimiz devam ediyor. Ayrıca yamaç paraşütü meraklılarımız için de ayrıca bir uçuş bölgesi oluşturuyoruz. Kışın kayak merkezine gelen kardeşlerimiz aynı zamanda yazın da burada mesire alanı olarak kullanabilecekler” diye konuştu.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gördükleri hizmetler karşısında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere tüm emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi